изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:43 EEST
Бразилия ликува в шоу на Неймар, спори на 1/8-финалите с Чили    
СпортБразилия постигна категорична победа с 4:1 над Камерун и завърши на първото място в Група "А" със 7 точки. Също с толкова, но с по-лоша голова разлика е Мексико, който в същото време се наложи с 3:1 над Хърватия и финишира втори. На 1/8-финалите бразилците ще спорят с Чили, а мексиканците ще имат за съперник Холандия.

В герой за "Селесао" срещу Камерун се превърна Неймар. Талантът от Барселона се отчете с две попадения за важния успех, а по едно добавиха Фред и Фернандиньо. В 17-ата минута Неймар откри след подаване на Луис Густаво. Голът на звездата беше попадение №100 на изключително резултатния Мондиал 2014. Неймар го вкара точно в стотния мач на Бразилия на световни първенства.

След като изоставаха в резултата камерунците се хвърлиха в атака. В 26-ата минута Жоел Матип удари греда, а само секунди по-късно именно той изравни. Алан Ниом се отчете с отлични действия отляво в наказателното поле на бразилците, пусна хитър пас почти от аутлинията към връхлитащия Матип, който беше изпуснат от Дани Алвеш и без проблем вкара в опразнената врата за 1:1.

Още в 34-ата минута "Селесао" отново излезе напред в резултата. Неймар продължи шоуто си, пое топката след подаване на Марсело, нахлу мощно в наказателното поле на африканците и я прокара между краката на Никола Н`Кулу, за да я изпрати в мрежата на Итанж - 1:2. Така играчът на Барселона стана едноличен лидер при голмайсторите на Мондиал 2014 с 4 попадения на сметката си до момента.

След почивката избраниците на Луис Фелипе Сколари продължиха да доминират и логично стигнаха до още два гола. В 49-ата минута Фред запуши устите на критичите си, отбелязвайки за 3:1. Бразилците разиграха продължително в половината на Камерун, Давид Луиш центриране към "деветката", който беше на ръба на засадата, засече топката с глава отблизо и попадна в прегръдките на съотборниците си.

В 84-ата минута резервата Фернандиньо се разписа с боц за крайното 4:1 за радост на близо 70-те хиляди зрители на "Насионал Мане Гаринча" в столицата Бразилия.

С успеха и спечеленото първо място "Селесао" продължи традицията неизменно да завършва на върха в групата си на световни първенства от 1978 година насам.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Камерун (4-1-4-1): Селекционерът Фолкер Финке опита да противодейства на бразилците и успя до средата на първото полувреме. Ерик Чупо-Мотинг, Жоел Матип и Алан Ниом затрудняваха "Селесао" с мощните си пробиви. В защита обаче проличаха грешките на африканците, които доведоха до голове в мрежата на Шарл Итанж. Направи впечатление и неспортсменската проява на Ейонг Ено, който още в 15-ата минута можеше да остави Камерун с 10 човека. Бранителят изблъска в гръб Неймар и го повали на земята, а вече имаше един жълт картон. Съдията Йонас Ериксон все пак се смили над Ено и го остави на терена. След като вече сериозно изоставаше в резултата Финке пусна Пиер Уебо и Жан Макун, но те не успяха да помогнат.

Бразилия (4-2-3-1):
Луис Фелипе Сколари се довери на ударното трио Неймар - Хълк - Фред, които бяха подпомагани от Оскар и Луис Густаво. Още от началото бразилците започнаха да атакуват, показвайки огромно желание за постигането на победата. Неймар се развихри и вкара два гола за най-изразителния успех на "Селесао" до момента на домашния Мондиал. Въпреки победата Сколари едва ли е доволен от представянето на защитниците си. Даниел Алвеш сбърка при изравнителния гол на Камерун, а Давид Луис също беше колеблив в днешната среща.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Вторият гол на Неймар, който падна в 34-ата минута почти отказа камерунците, които успяха да изравнят малко по-рано. След като звездата отбеляза за 2:1 избраниците на Сколари заиграха с още по-голямо самочувствие, докато африканците се принудиха да се отбраняват и така и не намериха за втори път пътя към вратата на Жулио Сезар.

СЪДИЯТА
Йонас Ериксон ръководи авторитетно срещата, като изключим само ситуацията в 15-ата минута, когато Алан Ниом спокойно можеше да бъде изгонен за втори жълт картон. Защитникът на Камерун повали Неймар на земята, изблъсквайки го демонстративно в гръб, но съдията от Швеция реши да не улеснява още повече задачата на бразилците и остави срещата да продължи при числено равенство.

ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ НА МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК
РЕЗУЛТАТИ И КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "А" - ТУК

 0:1 Неймар (17)
1:1 Жоел Матип (26)
1:2 Неймар (34)
1:3 Фред (49)
1:4 Фернандиньо (84)
Съставите
16.Шарл Итанж
3.Никола Н`Кулу
22.Aлан Ниом
12.Анри Бедимо
8.Бенжамен Муканджо
(58 - 20.Едгар Сали)
10.Венсан Абубакар
(72 - 15.Пиер Уебо)
7.Ланди Н`Гемо
18.Ейонг Ено
21.Жоел Матип
13.Ерик-Максим Чупо-Мотинг
(81 - 11.Жан Макун)
17.Стефан Мбиа

 Жълти картони: Ейонг Ено,
Едгар Сали, Стефан Мбиа
БРАЗИЛИЯ:
12.Жулио Сезар
6.Марсело
3.Тиаго Силва
4.Давид Луис
2.Даниел Алвеш
17.Луис Густаво
8.Паулиньо
(46 - 5.Фернандиньо)
11.Оскар
10.Неймар
(71 - 19.Вилиан)
9.Фред
7.Хълк
(63 - 16.Рамирес)

2_062.jpg
Град:
Бразилия
Стадион
„Насионал Мане Гаринча“
Капацитет:
68 009 места
2_19.jpgСъдия:
Йонас Ериксон (Швеция)
Асистенти:
Матиас Класениус (Шв)
и Даниел Варнмарк (Шв)
Четвърти съдия:
Свейн Одвар Моен (Нор)

http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Бразилия ликува в шоу на Неймар, спори на 1/8-финалите с Чили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди