изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:40 EEST
БАЛЧИК ОТВОРИ ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ    
НовиниОбщина Балчик съобщава, че за всички жители на общината, чиито домове са пострадали от обилните дъждове през миналата, могат да се обръщат към общината, където се приемат молби за обезщетение или помощ в Информационния център на администрацията. Паралелно с това има и отворена телефонна линия за подаване на сигнали - 0579/71077, както и на имейл - mayor@balchik.bg.

Вчера кметът Николай Ангелов назначи комисия, която да разгледа жалбите на гражданите и да направи оценка на щетите. На територията на община Балчик няма бедстващи хора и такива, които да се нуждаят от подслон.

Най-сериозни проблеми дъждът създаде в село Кранево, където кметът съобщи, че пороят и придошлата река Краневска са отнесли пешеходни мостове. Пороят прекъсна всички комуникации в крайбрежната част на селото, а повече от половината хотели на брега бяха наводнени. В петък сутринта пътят Кранево-Албена беше затворен за движение. По-рано водата бе отнесла микробус и лек автомобил. В ниската част на село Соколово също имаше залети улици и дворове. Контролирано в петък се изпускаше язовирът в село Ляхово, но нивото му се вдигаше с 30 см на час. Един метър вода бе  събрал и иначе сухият язовир Македонка. В Балчик пороят бе отнесъл капаците на някои шахти, но всички проблемни места бяха обозначени с маркировка. Заради струпване на чакъл от прииждащите води в местността "Кулака" бе затворен пътят между кръстовището на изхода за Албена и международния път Варна-Дуранкулак. Кметовете на населени места в община Балчик следяха нивата на язовирите и при нужда имаха готовност да алармират специализираните служби. Община Балчик съветваше жителите на града и селата в региона да не предприемат пътувания докато ситуацията не се нормализира.

Вчера вече ситуацията бе овладяна, като кметът на Кранево бе предприел и прочистване на коритото на река Краневска. Постепенно общината започна да се връща към нормалния ритъм на работа. Кметът на Кранево Румен Николов изрази надежда разчистващите дейности да приключат възможно най-скоро, за да може селото да посрещне своите туристи. Всички улици са нормално проходими. Няма проблеми по асфалтовата настилка в селото. Няма изровени дупки от водата. Сериозни разходи ще се насочат към възстановяване на корекцията на реката и трите пешеходни мостчета, отнесени от течението. НДТ

 


Сходни връзки

БАЛЧИК ОТВОРИ ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди