изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:33 EEST
Колумбия размаза Япония    
СпортКолумбия завърши убедително участието си в груповата фаза на Мондиал 2014. В среща от Група „С“ тимът на Хосе Пекерман победи Япония с 4:1 и се класира за 1/8-финалите, където ще играе срещу Уругвай.


Два гола за успеха вкара Джаксън Мартинес, а Хамес Родригес се отличи с едно попадение и две асистенции. Поражението означава, че „сините самураи“ отпаднаха от световното първенство. Вратарят Фарид Мондрагон се появи в игра в последните минути и стана най-възрастният футболист в историята, участвал на планетарен шампионат.
 
Колумбия откри резултата още в 17-ата минута, когато Хуан Куадрадо беше точен от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за фаул на Ясуюки Коно срещу Адриан Рамос. В добавеното време обаче Шинджи Оказаки изравни. Той беше точен с глава, след като плонжирайки засече центриране отдясно.
 
След почивката в игра за „кафеджийте“ се появи Хамес Родригес, който се оказа в основата на успеха. В 55-ата минута футболистът на Монако проби през центъра на защитата на Япония, подаде наляво към Джаксън Мартинес, който с диагонален удар прати топката във вратата.
 
В 81-ата минута Родригес изведе Мартинес в голова ситуация, а той отново се разписа във вратата на Кавашима. Шест минути преди края на редовното време Хамес Родригес също беше точен, след като беше изведен в чиста позиция, преодоля Мая Йошида и копна топката над вратаря.
 
СХЕМИТЕ НА ИГРА
Япония (4-4-1-1): Селекционерът Алберто Дзакерони отново заложи на изпитаната си схема и основните си играчи. Окубо игра като единствен нападател, а зад него действаше Кейсуке Хонда. Защитата на тима обаче не успя да се справи с атаките на Колумбия и това предреши изхода на мача.
 
Колумбия (4-4-2): Хосе Пекерман използва класическа постройка за тима си, а в преди позиции действаха Адриан Рамос и Джаксън Мартинес. Първият спечели дузпа, а вторият вкара два гола за успеха. Селекционерът на Колумбия сполучи и със смените си на почивката, а в края даде възможност на вратаря Фарид Мондрагон да влезе в историята на световните първенства.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Преломният момент в мача беше появата в игра на Хамес Родригес на почивката. Футболистът на Монако асистира за двете попадения на Джаксън Мартинес, а в края на срещата сам вкара хубав гол.
 
СЪДИЯТА
Педро Проенса нямаше никакви проблеми в мача. Действаше авторитетно и не остави съмнения за правилността на решенията си. Дори и при отсъждането на дузпа още в началото на мача.
 
 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ПО МИНУТИ – ТУК
ПРОГРАМА И КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА „С“ - ТУК
ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА - ТУК
 

1-2_1.jpgЯПОНИЯ КОЛУМБИЯ
1:4

  0:1 Хуан Куадрадо (17-дузпа), 1:1 Шинджи Оказаки (45+1), 1:2 Джаксън Мартинес (55), 1:3 Джаксън Мартиннес (81), 1:4 Хамес Родригес (84)
1.Ейджи Кавашима
2.Ацуто Учида
4.Кейсуке Хонда
5.Юто Нагатомо
9.Шинджи Оказаки
(69 - 11.Йоичиро Какитани)
10.Шиджи Кагава
(83-8.Хироши Киотаке)
13.Йошито Окубо
14.Тошихиро Аояма
(62-16.Хотару Ямагучи)
15.Ясуюки Коно
17.Макото Хасебе
22.Мая Йошида 
1.Давид Оспина
(83-22.Фарид Мондрагон)
4.Сантяго Ариас
7.Пабло Армеро
11.Хуан Куадрадо
(46-5.Карлос Карбонеро)
13.Фреди Гуарин
15.Алекс Мехия
16.Едер Баланта
19.Адриан Рамос
20.Хуан Кинтеро
(46-10.Хамес Родригес)
21.Джаксън Мартинес
23.Карлос Валдес
Жълти картони: Ясуюки Коно Жълти картони: Фреди Гуарин
2_069.jpgГрад:
Куиаба
Стадион
„Арена Пантанал“
Капацитет:
42 968 места
2_07.jpgСъдия:
Педро Проенса (Португалия)
Асистенти:
Бертино Миранда и
Тиаго Триго (Португалия)
Четвърти съдия:
Роберто Морено (Панама)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Колумбия размаза Япония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди