изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:26 EEST
КООПЕРАЦИЯТА НА ОРЛОВА МОГИЛА ПОМАГА С ТЕХНИКА    
НовиниСелскостопански машини за ликвидиране на последиците от потопа в Добрич предостави земеделска кооперация „Орлова могила” в едноименното село. „Снощи /миналата вечер, бел. авт./, гледайки новините и слушайки радио, разбрах, че положението в Добрич и действително бедствено”, сподели за НДТ председателят на кооперацията Иван Колев.

Така той взел решение да се отзове на призива на кмета на Добрич Детелина Николова и да се включи с техника преди да започне жътвата. Вчера в 8 часа сутринта пред хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” ЗК „Орлова могила” изпрати телексопична фадрома „Маниту 730” и два трактора с ремаркета „Пронар” заедно с механизаторите Велико Иванов, Гюнай Сабри и Дилян Николов. Те ще участват в дейностите докато има нужда, увери Иван Колев.
От Търговище изпратиха автомобили на „АСА”, няма ли добруджански фирми, с изключение на „Пътно строителство”, които да се включат в ликвидирането на последствията от наводнението, попита председателят на ЗК „Орлова могила”. Той отправи призив към колегите си и те предоставят техника. „Аз живея в Добрич. Повечето колеги също имат апартаменти и къщи в Добрич. Хубаво е да отидат и да видят улиците „Стоил Войвода”, „Копривщица” и „Кайнак  Чалан”, призова той. И допълни: „В дни на траур е хубаво да се обединим всички и да загърбим политическите си пристрастия”.
В село Орлова могила няма наводнени къщи, каза Иван Колев. По думите му обаче реколтата е цялата залята. Вредата от дъжда е по-малка от ползата, валежите са благоприятни за царевицата и слънчогледа, посочи председателят на кооперацията. По думите му, докато не се прибере пшеницата нищо не може да се каже за добивите. Със сигурност няма да го има миналогодишното й качество, допълни производителят. Очаква се жътвата на пшеница в Орлова могила да започне около 3-4 юли. НДТ


 


Сходни връзки

КООПЕРАЦИЯТА НА ОРЛОВА МОГИЛА ПОМАГА С ТЕХНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди