изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:09 EET
РАЗСЛЕДВАН ЗА КАНАЛ ЗА НАРКОТРАФИК ОСТАВА В АРЕСТА, ВЕЧЕ Е ОБВИНЕН И ЗА МИТНИЧЕСКА КОНТРАБАНДА    
Ред и сигурностВарненският апелативен съд потвърди постоянния арест на добричлията Росен Ников и на Емил Асенов от Нови пазар, обвиняеми по досъдебно производство на ОДМВР в Шумен за придобиване и притежание на лекарствени средства, съдържащи псевдоефедрин и за митническа контрабанда.

На 13 юни тази година Шуменският окръжен съд (ШОС) отказа да измени ареста на първоначално задържаните под стража Ников, Асенов и на съучастника им Елзар Кяшифов от Нови пазар. Днес, апелативният съд във Варна измени единствено мярката за неотклонение на Елзар Кяшифов и определи той да търпи втората по тежест мярка „Домашен арест“. Други три лица, сред които и синът на Росен Ников – Асен Росенов, които са разследвани по това досъдебно производство, са с по-леки мерки за неотклонение.
От пресслужбата на съда припомнят, че тримата мъже попаднаха в Шуменския арест от 19 април тази година с определение на Окръжен съд Шумен. Разследването срещу тях и другите трима мъже е започнало затова, че придобили и държали голямо количество от лекарство, което съдържа дериватна форма на ефедрин и което от 2005 година е забранено в България. В хода на следствените действия се установило, че хапчетата, открити в домовете на обвиняемите  са на стойност 166 512 лева и са внесени от Република Турция. От  началото на юни тази година Ников, Асенов и Кяшифов имат повдигнато и още по едно обвинение в митническа контрабанда, извършена в периода от 22 март до 19 април 2014 година.
Апелативния съд днес е обсъдил единствено законосъобразността на мерките за неотклонение на обвиняемите лица и не е коментирал прецизността на обвиненията срещу тях, съобщават оттам. Той се отчел, че в хода на разследването са събрани гласни свидетелства, веществени доказателства и другите материали. Въз основа на тях съдът е преценил, че са участвали в престъпната дейност и има опасност Ников и Асенов да извършат нови престъпления или да се опитат да окажат въздействие върху неразпитани все още свидетели.
42 годишният добричлия е осъждан 3 пъти, като последната му условна присъда е от 2013 година. В условията на изпитателния й срок той е продължил с престъпната дейност. 40 годишният Асенов също е в условията на изпитателния срок на условна присъда от 2011 година, като преди това има още едно наказание в съдебната си биография.
Третият обвиняем – 50 годишният търговец Елзар Кяшифов също е съпричастен към престъпната дейност, но за разлика от другите двама има чисто съдебно минало, направил е пълни самопризнания и е съдействал за разкриване на обективната истина. Въззивният съд намира, че Кяшифов няма да се укрие от наказателно преследване и няма да извърши друго престъпление, а „домашният арест“ ще гарантира участието му в продължаващите следствени действия.
Определенията на Варненския апелативен съд, с които е потвърден арестът на Росен Ников и Емил Асенов, разследвани за придобиване и притежание на лекарствени средства, съдържащи псевдоефедрин и за митническа контрабанда, както и изменената мярка за неотклонение „домашен арест“ за Елзар Кяшифов, разследван по същото дознание са окончателни.  НДТ


 


Сходни връзки

РАЗСЛЕДВАН ЗА КАНАЛ ЗА НАРКОТРАФИК ОСТАВА В АРЕСТА, ВЕЧЕ Е ОБВИНЕН И ЗА МИТНИЧЕСКА КОНТРАБАНДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди