изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:47 EEST
Германия надви САЩ и спечели групата си    
СпортСАЩ загуби от Германия с минималното 0:1 в мача помежду им от група "G" на Мондиал 2014 в Бразилия. След мача в Ресифе на "Арена Пернамбуко" обаче и двата тима продължават на 1/8-финалите. Томас Мюлер вкара четвъртия си гол на Световното в Бразилия и донесе успеха на Бундестима, който спечели групата си с актив от 7 точки и ще срещне на 1/8-финалите втория в крайното класиране от група "H". С това попадение Мюлер се изравни с Неймар и Меси на върха на голмайсторската листа на турнира. Въпреки поражението "янките" също продължават като втори в групата с актив от 4 точки и по-добра голова разлика от Португалия, завършила на трето място също с 4 точки след успеха си над Гана с 2:1 в другата среща.



През първото полувреме съперниците не създадоха кой знае колко много положения, като вратарите Мануел Нойер и Тим Хауърд не бяха сериозно затруднени. Пропуски за Бундестима направиха Йозил и Кроос, чийто удари бяха отразени от Хауърд, а Зуси отправи най-опасния шут от страна на „янките”, но над вратата на Нойер. Съдията Рашван Ирматов пък провали една от американските атаки, след като се сблъска с Джърмейн Джоунс.

След почивката в игра за Германия се появи голмайсторът на националния тим за всички времена Мирослав Клозе и атаките се изостриха. Не след дълго Томас Мюлер даде аванс на Бундестима с перфектен фалцов удар от границата на наказателното поле за 0:1. Това бе четвърто попадение за Мюлер от началото на турнири и той се изравни с лидерите в голмайсторската листа Неймар (Бразилия) и Лионел Меси (Аржентина).

До края на мача германците продължиха да бъдат по-активни и можеха да запишат още по-убедителен успех, но други голове така и не паднаха. Американците можеха да изравнят в края чрез Бедоя, но Филип Лам предотврати гола със самоотвержена намеса.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
САЩ (4-2-3-1): Юрген Клинсман заложи на схема с наситена халфова линия. На вратата бе титулярът Тим Хауърд, а пред него в отбрана бяха наредени Гонзалец и Беслър в центъра, Бийзли отляво и Джонсън отдясно. Като дефанзифни халфове действаха Бекерман и Джоунс, а с офанзивни действия бяха ангажирани Зуси, Брадли и Дейвис, който захранваха с пасове единствения нападател Клинт Демпси.

Германия (4-3-3): Йоахим Льов продължи да залага на офанзивна схема с трима в атака, правейки две промени в сравнение с предните срещи. Швайнщайгер се появи в този мач на мястото на Сами Кедира, а Лукас Подолски започна вместо Марио Гьотце. Мануел Нойер бе титуляр на вратата, а в отбраната действаха Хумелс и Мертезакер в центъра, Хьоведес отляво и Боатенг отдясно. Заедно със Швайнщайгер в средната линия бяха Филип Лам като дефанзивен халф и Тони Кроос отляво. Томас Мюлер бе забит на върха на атаката, подкрепян отдясно от Йозил и отляво от Подолски.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Голът на Томас Мюлер в началото на второто полувреме. След него темпото на игра спадна, а и „янките” така и не успяха да намерят адекватен отговор и да потърсят равенството.

СЪДИЯТА
Узбекът Рашван Ирматов нямаше много работа в мача, като показа само три жълти картона – два за американците и първи за Бундестима на това световно първенство. Ще се бъде запомнен неволният сблъсък между него и Джърмейн Джоунс през първата част, при който бе провалена една от атаките на „янките”.

НАЙ -ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ - ТУК!
СТАТИСТИКА И КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "G" - ТУК!
ПРОГРАМА ЗА ФАЗАТА НА ЕЛИМИНАЦИИТЕ - ТУК!


САЩ - ГЕРМАНИЯ   

0:1
0:1 Томас Мюлер (55)

СЪСТАВИТЕ
САЩ: 
1.Тим Хауърд
23.Фабиан Джонсън
5.Мат Беслър
3.Омар Гонзалес 
7.Дамаркъс Бийзли
15.Кайл Бекерман
14.Брад Дейвис
(59 - 11.Алехандро Бедоя)
13.Джърмейн Джоунс
4.Майкъл Брадли
8.Клинт Демпси
19.Греъм Зуси
(84 - 2.Деандре Йедлин)
ГЕРМАНИЯ:
1.Мануел Нойер
20.Жером Боатенг     
5.Матс Хумелс
17.Пер Мертезакер
4.Бенедикт Хьоведес
7.Бастиан Швайнщайгер
(76 - 19.Марио Гьотце)
16.Филип Лам
18.Тони Кроос
8.Месут Йозил
(89 - 9.Андре Шюрле)
10.Лукас Подолски
(46 - 11.Мирослав Клозе)
13.Томас Мюлер

Жълт картон: Омар Гонзалес, Кайл Бекерман Жълт картон: Бенедикт Хьоведес
2_070.jpg
Град: Ресифе

Стадион
: "Арена Пернамбуко"

Капацитет
: 44 248 места
2_12.jpgСъдия:
Рашван Ирматов (Узбекистан)
Помощници:
Абдухамидуло Тасулов (Узб), Бахадир Кочкоров (Кирг)
Четвърти съдия:
Неант Алиум (Кам)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Германия надви САЩ и спечели групата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди