изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:22 EEST
ГЕРБ, БСП и ДПС решиха - изборите ще са на 5 октомври    
ПолитикаЩе предложим на президента предсрочните избори да се проведат на 5 октомври, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев след края на проведените днес консултации. В тях участваха още само лидерите на ГЕРБ и ДПС, защото Волен Сидеров е в Москва. Самопокани се и Николай Бареков. Разговорите, продължили два часа и половина, започнаха в 12 часа в зала „Запад” на Народното събрание при закрити врата за журналисти.

След приключването им Станишев обяви, че са взети три решения. Първото е за датата на вота, която ще съвпадне с големия мюсюлмански празник Курбан байрам, който започва на 4 октомври.

Второ - лидерите на парламентарните сили да възложат на председателя на парламента Михаил Миков да предложи на Росен Плевнелиев свикване на нови консултации - за приоритетните закони, които правителството и парламентът трябва да приемат.

Третото решение, добави лидерът на БСП, е:

"Партиите, които участваха в консултациите, ще подкрепят всички действия на държавата, на нейните институции, за гарантиране стабилността на банковата система."

По-рано от МВР и БНБ обявиха официално, че слухове опитват да разклатят банковата система и е започнало разследване кой стои зад тях.

Преди консултациите Бойко Борисов заяви, че продължава да настоява изборите да са в средата на септември, най-вероятно на 14-и. Той държеше на на това, въпреки че президентът поиска да се спази уговорката от КСНС за една от трите договорени там дати - 28 септември, 5 октомври и 12 октомври.

Политици също коментираха, че датата 14-и септември не е подходяща, защото тогава няма как учебната година да започне на 15 септември - в понеделниците след избори, училищата винаги са затворени.

След консултациите днес обаче се оказа, че Борисов няма нищо против изборите да са през октомври. Дори заяви:

"Поради това, че никой не каза, защото на 4-и бил религиозен празник на мюсюлманите, се предлагаха други дати. Аз затова предложих 5-и, защото в ГЕРБ има много български мюсюлмани, така че не виждам никакъв проблем да се направят и на 5-и".

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков дойде неканен в парламента и обяви, че без него преговорите няма да се легитимни, защото партията му е четвърта сила на евроизборите. Още вчера той се закани, че нямало кой да спре него - евродепутата.
Днес, въпреки охраната на НСО и първоначалната съпротива на пиарите на партиите и квесторите, Бареков все пак проби и влезе в залата.

dir.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ, БСП и ДПС решиха - изборите ще са на 5 октомври | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди