изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:56 EET
Цонко Цонев: Отново ще направим един добър фестивал, ние сме се подготвили и сме готови за шоу    
Интервюта Цонко Цонев, кмет на община Каварна, в интервю за Агенция „Фокус” за предстоящите „Каварна рок 2014” и Джулай морнинг.


Фокус: Предстои „Каварна рок 2014” и Джулай морнинг, подготвена ли е община Каварна за огромния брой гости, които ще посетят събитията?
Цонко Цонев: Подготвени сме - цялата база на общината и съседните курорти е резервирана, някои още от месец ноември. Всичко е наред и ще се справим. Отново ще направим един добър фестивал на 27,28 и 29 юни. Надявам се хората много да се радват на “Europe”, “HELLOWEEN”, “Gotthard”, “Sabaton” – групи, които имат хиляди фенове в България. Ние сме се подготвили и сме готови за шоуто.
Фокус: Как ще посрещне община Каварна Джулай морнинг тази година?
Цонко Цонев: Тази година Джулай морнинг ще бъде веднага на сутринта след фестивала „Каварна рок 2014” и очакваме много повече посетители. Започваме към 00.00 часа и пак, като миналата година, ще участват 4-5 групи. Около 05.00 часа ще излязат БТР, а към 05.30 часа, малко преди да изгрее слънцето, заедно с тях ще излезе и Джон Лоутън. Ще има и няколко млади български групи от Добрич, София и други места, които да покажат таланта си. Отново ще обезопасим района, поставяме на гостите светещи гривни, светещи балони. Поставяме ленти по самия ръб на скалата, които да не се прекрачват, естествено имаме съдействието и на охрана. За тези десет години, откакто провеждаме фестивала и Джулай, има само един случай с лош край – това от една страна е доказателство, че сме се справяли добре през годините. Ние ще направим каквото трябва, но се надявам, че и самите хора ще внимават, защото ако те не се пазят, няма кой да ги спаси.
Фокус: Какви мерки се предприемат в общината за предстоящото интензифициране на трафика през лятото и фестивалните дни? Как ще се осигури и безопасността на децата, които вече са във ваканция?
Цонко Цонев: Подготовката върви нормално, само дъждовете биха били малък проблем. Безопасността на децата най-вече зависи от качеството на инфраструктурата на пътищата, за да няма опасност от катастрофи и съответно да не бъдат застрашени. Нашата инфраструктура е в много добро състояние – и общинската, и държавната. Отделно, в училищата в Каварна имаме обособени кътове за безопасност на движението и там се учат как да пресичат на пътните знаци. Всичко, което зависи в тази насока в образователната дейност, е свършено. Също, надявам се и шофьорите да пазят децата, не само общината и държавата. Миналата и по-миналата година нямахме катастрофи с тежък край за децата и се надявам тази година това да продължи. Притеснява ме, естествено, че броят на децата, жертви на катастрофи се е увеличил, но аз мога да се погрижа за община Каварна и поемам отговорност. В другите места за съжаление, съм безсилен.
Фокус: Има ли велосипедисти в Каварна и как се опазва техния живот?
Цонко Цонев: В парка в Каварна, който е доста голям, има зони за колела, които хората използват, в спортната част на града също има много. Има голям проект за велоалея Каварна-Варна, за който изразихме положително становище. Бях в Унгария, там цялото езеро Балатон е във велоалеи. Там държавата е инвестирала средства и е направила необходимото. По същия начин, пътят на Каварна за морето, който е 3 км се използва много от велосипедисти и сега го облагородяваме.
Фокус: Вие пътувате много какво Ви прави впечатление като добри практики в Европа и чужбина и може да се приложи у нас?
Цонко Цонев: Много са добрите практики за безопасността на движението особено в Централна и Западна Европа. Най-важното е, че имат хубави и обезопасени пътища и магистрали, което ние нямаме. Другото, което е, че те имат нещо, което ние няма как изведнъж да придобием – много желязна култура на движение. Шофират съвсем нормално и затова имат и по-малко катастрофи. Тук това зависи от самите нас, не можем да го пренесем като практика. Трябва ние да се променим по някакъв начин или да бъдем задължени, ако трябва и със санкции. Също така, в чужбина полицейските органи защитават много закона и това вдъхва респект на хората – всеки, който е пътувал навън, знае. Може би тези неща можем да вземем – строгост и най-вече хубави пътища , детелини, хубави и качествени магистрали. Те са го направили, ние може би трябва да го направим също.
Радина МИЛЕВА

http://www.focus-news.net

 

 


Сходни връзки

Цонко Цонев: Отново ще направим един добър фестивал, ние сме се подготвили и сме готови за шоу | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди