изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:56 EEST
От вторник разговорите в роуминг поевтиняват с 21%, а интернеттът - с 55%    
Европейски съюзОт 1 юли, вторник, за пореден път роумингът в рамките на Европейския съюз поевтинява.

Пределната цена на минута изходящ разговор на абонат на български мобилен оператор - когато абонатът е в чужбина и набира телефон у нас или в друга държава в ЕС, става 37 стотинки (0,19 евро) или поевтинява с 21%. Входящото повикване, т.е. разговорът, който абонатът приема, става 9 стотинки (0,05 евро). Намалението е с 28,5% спрямо сегашната цена.

Изпращането на SMS, когато сме в чужбина, ще струва 11 ст. (0,06 евро). Получаването на текстови съобщения по принцип е безплатно.

Най-много поевтинява достъпът до мобилен интернет - с 55,5%. Изтеглянето на 1 мегабайт в страна от ЕС вече ще ни струва 39 стотинки (0,20 евро).

От 2007 г. Европейската комисия въведе пределни цени за разговорите в роуминг между страните от ЕС, които непрекъснато намалява. В резултат услугите от тогава до сега поевтиняха с между 80 и 90%. Въпреки това според последните изследвания 28% от европейците все още изключват телефоните си при пътуване в чужбина, за да не натоварват бюджета си. Причината до голяма степен е високата цена на мобилния интернет.

Вчера Мтел съобщи, че във връзка с намалението от 1 юли пуска няколко различни тарифи с предплатени SMS-и и минути разговори в роуминг. Месечните такси на пакетите се движат между 5,90 и 49 лв. в зависимост от включените услуги.
От “Глобул” и “Виваком” също са подготвили такива пакети, но ще ги обявят по-късно.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

От вторник разговорите в роуминг поевтиняват с 21%, а интернеттът - с 55% | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди