изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:39 EEST
ПАЯЦИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА: US студенти: Хилъри Клинтън да върне $ 225 000 за лекция    
По света Студенти от Невадския университет в Лас Вегас настояват бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън да върне 225 000 долара за планираната за октомври 2014 г. нейна лекция по време на годишната среща на учредителите и спонсорите на университета, съобщава телевизия Кей Ти Ел Ей.

Искането бе обявено след като вестник "Washington Post" публикува данни, които показват, че бившият президент на САЩ Бил Клинтън е спечелил около 105 милиона долара от лекции. Освен това, според вестника, след като напусна поста на държавен секретар в началото на 2013 г., Хилъри Клинтън също се е отдала на лекторска дейност, като хонорарите й са около 200 хиляди долара. За сравнение, на поста външен министър тя е получавала 186 000 долара на година.

Представители на университета отбелязват, че студентите очакват тя да върне част от средствата, като ги предостави за нуждите на учебното заведение. Университетът, според техните данни, е платил само за една лекция четири пъти повече от средната годишна заплата на жителите на щата Невада. "С тези пари ние можем да дадем стипендии на 225 студенти, за да облекчим тежестта на платеното обучение", отбелязват представители на студентската общност.

Всяко изказване на Хилъри Клинтън сега привлича вниманието на обществеността и на и медиите, тъй като тя се смята за един от най-вероятните кандидати на Демократическата партия за президентските избори през 2016 година. Засега бившият държавен секретар твърди, че все още не е решила дали да участва в тях.  http://news.bgnes.com

Хилъри Клинтън: Ровете за корупция в България

27 739 роби в България

Фурнаджийски лопати въртят света

Хилари Клинтън: САЩ ще е винаги с българите

Хилъри идва за шистовия газ

Д-р Антония Първанова обсъжда въпросите на мирния процес в Близкия Изток с г-жа Хилъри Клинтън

 


Сходни връзки

ПАЯЦИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА: US студенти: Хилъри Клинтън да върне $ 225 000 за лекция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди