изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:04 EEST
ЗА ОКОЛО МИЛИОН ЛЕВА СА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В СЕЛАТА ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Новини Между 900 000 и 1000 000 лева, по предварителни данни, възлизат щетите от наводнението в Община Добричка, съобщи заместник-кметът Дико Иванов. Данните от направените досега огледи сочат, че наводнените къщи в общината са 61, а само мазите са 58. Освен това щети има на 78 стопански постройки и дворове, както и на 50 улици, сред които такива с асфалтова настилка и с шосировка.

Една къща, която от 7-8 години е необитаема, се е срутила, но тя е във висока част. Предполага се, че причината са дъждовете, а не наводнението. Общинската комисия, която прави оглед на щетите, ще прецени дали също ще бъде включена в щетите, причинени от бедствието в общината.

Най-сериозни са пораженията в село Батово, където цели улични настилки са разрушени. Пътят от Батово за с. Прилеп също е пострадал, включително и разклонът за местността Лагера. Мостът над река Батовска също е пометен от водната стихия и е опасен за преминаващите. Той се използва от тези, които искат да отидат към местността Лагера.

Напълно разрушен е и един километър от пътя от с. Батово за Добрич през Гаази баба. Правят се опити да се възстанови проходимостта му, като пълното му възстановяване ще стане възможно, след предоставяне на средства от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Има подкопани мостове в селата Драганово и Опанец, където първо бяха причинени наводнения от придошлата вода. Всички канали, които се използват за отводняване, са затлачени, както и почти всички водостоци, обясни Дико Иванов. Почистването им обаче може да започне след кат водата се отдръпне, обясни още той. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА ОКОЛО МИЛИОН ЛЕВА СА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В СЕЛАТА ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди