изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:04 EET
ТV7 и ББТ поискаха съдът да ги обяви в несъстоятелност    
НовиниРъководството на ТV 7 и ББТ поиска днес от Софийски градски съд откриване на производство по несъстоятелност. Това става ясно от съобщение, публикувано в сайта на TV7.


"Свидетели сме на дестабилизация на икономическата среда, в която функционират и нашите 2 компании. Събитията, свързани с Корпоративна търговска банка (банката е под специален надзор - бел.ред), която бе основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, поставиха телевизиите, заедно с публични и частни икономически субекти, в забавяне в плащанията към доставчици", пише в него.

Повечето от кредиторите приели предложението на телевизиите за отсрочка на дължимите плащания или временно спиране на договори. Малка част от кредиторите (доставчици на телевизията), обаче подали молба до СГС с искане за откриване на производство по несъстоятелност.

Днес обаче от ръководството на медиите са решили да има такова производство.
То ще установи дали ТV 7 и ББТ могат да се разплащат с кредитори, както и състоянието им на платежоспособност. Това действие защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори.

"Към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне нормалния производствен процес на двете телевизии и излъчването на телевизионния сигнал", категорични са от медията.

Днес се очаква СГС да образува делото и най-късно до три месеца да се произнесе с решение дали има неплатежоспособност.

Миналата седмица "Ноу фрейм медиа България" ЕАД, на която Николай Бареков е едноличен собственик от април, внесе в Софийския градски съд две молби с искане за откриване на производство по несъстоятелност - срещу TV7 и срещу BBT. Собственост на компанията са няколко предавания в TV7.
През септември 2010 г. Бареков стана директор на "Новините, актуалните предавания" и дирекция "Продукция" на TV7. Напоследък той многократно заявява, че телевизията му дължи милиони.

На 13 юни сестрата на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова - Миляна Велева, подаде молба за напускане като директор "Новини и актуални предавания" в TV7 и News 7. Причините, по думите й, са свързани с несъгласието й с ръководството на телевизията.

Тази сутрин водещата на сутрешния блок по TV7 "Гореща точка" Ива Николова хвърли оставка в ефир. Тя обяви, че напуска, защото политици отказвали да гостуват в предаването ѝ, пише OffNews.

Едноличен собственик на капитала в медийната компания TV7 е "Краун медиа" ЕАД, която е собственост на регистрираната в Никозия "Краун медиа лимитид". До 2012 г. основният акционер на КТБ Цветан Василев бе консултант на фирмата.
Тя участваше в обявена пред медиите сделка с лондонската консултантска компания Alegro Capital през 2012 г.
dir.bg
 


Сходни връзки

ТV7 и ББТ поискаха съдът да ги обяви в несъстоятелност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди