изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:09 EET
Д. БОЕВА ОТ ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" - С ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ    
Образование

В края на миналата седмица областният управител Недко Марчев връчи почетен плакет на Дияна Боева, номиниран участник в VII Конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности, организиран от Програма „Приятели на България" и Министерство на образованието и науката, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Отличеният педагог е учител в ЕГ „Гео Милев" и получи наградата си за високо оценения доклад на тема: „Литературен фестивал в памет на Леда Милева". 



Конкурсът се организира от Международна фестивална програма „Приятели на България", в партньорство с Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата, под почетния патронаж на министър проф. д-р Анелия Клисарова. В рамките на конкурса, преподаватели от България и Русия са представили добри практики и съвременни форми на работа с деца.

Дияна Боева е родена в Добрич. Завършила е българска филология. Работила е като журналист, редактор и учител по литература. Има публикации във в. „Литературен вестник“, в. „Култура“ и в няколко online издания, както и в различни сборници от научни конференции. Aвтор е на сборника с разкази „Вселенските улици на мълчанието“ (2010), както и на образователни помагала (в съавторство) по български език и литература за ХII клас. Нейният проект The Literature Blog (http://theliteratureblog.wordpress.com) «Зона за четене и писане» получава първа награда на осмото издание на конкурса (2011) на Департамента  за усъвършенстване на учители–София („СУ Св. Климент Охридски”), за иновации в образованието, категория Продукти в областта на хуманитарните дисциплини. През 2013 година получава наградата на Столичната библиотека за курса си за творческо писане, както и награда от МОН за практики, които обвързват литературата с гражданското образование.

 

 НДТ

 


Сходни връзки

Д. БОЕВА ОТ ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" - С ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди