изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:49 EEST
Бареков поиска мораториум върху цената на тока    
ПолитикаНиколай Бареков поиска мораториум върху цената на тока. Тарифите да се замразят до предсрочните парламентарни избори през октомври и новото правителство да поеме отговорност с промяна им, призова по радио „Фокус“ лидерът на ББЦ, евродепутат и член на Изпълнителното бюро на групата на Европейските консерватори и реформисти.

Кабинетът „Орешарски не е легитимен да взима такива решения. Когато популизмът е в катастрофични размери, завършва катастрофално“, коментира председателят на „България без цензура“.

Проблемът с цената на тока не е в сметките на хората, а в системното
източване на енергетиката през последните години от ГЕРБ, ДПС и БСП.
Няма случайно назначен нито енергиен министър, нито голям шеф в
българската енергетика, ако не е обвързан в икономико-олигархичната
схема с двама, трима от ключовите български олигарси, които според мен, в най-скоро време ще бъдат клиенти на прокуратурата. Докато не бъдат осъдени част от най-крадливите българи, положението няма да се оправи. Затова искаме закона „Чисти ръце“, посочи лидерът на ББЦ по „Фокус“.

Бареков поиска мораториум и върху останалите решения на това
правителство – назначения на търговски аташета, посланици, както и върху големите обществени поръчки. „След големия провал на ГЕРБ имаме и провал на БСП и ДПС в опитите да съставят експертно правителство“, категоричен е той.

Влизането на нови политици като мен и Каракачанов на консултациите при президента успокои страстите, каза Бареков и благодари на Плевнелиев, че приел идеята му да обсъди служебното правителство с петте основни политически сили. Кризата не е в банките, а в политиката, подчерта той и добави, че партиите са направили много грешки. "Две правителства бяха свалени от хората, мисля, че имаме шанс за рестарт", добави той. Повече експертиза и по-малко политика до 5 октомври, защото политиците от предишното поколение се провалиха, призова лидерът на ББЦ. Трябва да има смяна на имената, на идеите, но това трябва да стане през нов вот, категоричен е той.

По отношение на избора на служебен премиер, Бареков е категоричен, че е нужен добър експерт, който има одобрението на обществото, като посочи за подходящи Петър Стоянов и Ивайло Калфин. "Със сигурност служебният премиер не трябва да е действащ политик. Номинацията на Борисов бе една карикатура. Битката на предстоящия вот ще е между мен и Борисов, затова служебният министър-председател трябва да е равноотдалечен от нас двамата", каза лидерът на ББЦ.

Лидерът на ББЦ съобщи новината, че искането му за отпускане на 20 млн. евро за справяне с щетите от пороите ще бъде отправено към ЕК от името на цялата група на Европейските консерватори и реформисти.
 


Сходни връзки

Бареков поиска мораториум върху цената на тока | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди