изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:59 EEST
5 култови десерта по цени от 1969 година ще предлага ваканционно селище Албена на своите гости    
Туризъм5 култови десерта по цени от 1969 година ще предлага ваканционно селище Албена на своите гости в Кафе-бар Панорама, разположен на 15-ти етаж на хотел Добруджа през месеците юли и август. Освен спиращата дъха гледка към морето, нос Калиакра и резервата Балтата, гостите на панорамната сладкарница ще могат да се потопят в атмосферата на 60-те години от миналия век със сладките творенията на главния майстор-сладкар Тодор Тодоров.

Торта Гаруш оригинал                                                                                  

Цена: 2.80 лв. / парче

Създадена у нас, след като известната в началото на 20 век чешка сладкарница в София на булевард „Дондуков”, собственост на чеха “Панах” преминава в ръцете на унгарци. Името на единия от новите собственици било Гаруш. Той сътворява изкушение и за него се предполага, че е и автор на тортата.

Изключително наситен щоколадов вкус и сладка наслада.
 
  
Шоколадов плезир                                                                                        

Цена : 1.53 лв. 
                                                                                   


„Понякога си казвам „Давай” . И … отхапвам парче шоколад“- Клаудия Шифер

Неустоим шоколадов крем в хрупкава фунийка по специална рецепта от 60-те години.

 
Плодова мелба 'Фриско'

Цена : 1.86 лв.


По случай официална вечеря, дадена в чест на австралийската оперна певица Нели Мелба (1861-1931) в Ковънт Гардън, шеф-готвачът на лондонския луксозен хотел „Савой”, Auguste Escoffier, приготвя специален нов десерт, използвайки ледена скулптура на лебед, наподобяващ митичния лебед от първото действие на Вагнеровата опера „Лоенгрин”. Лебедът носел праскови в легло от ванилов сладолед, гарнирани със захарен памук.

Три вида сладолед, нежен сметанов привкус, феерия от цветни плодове и бишкоти придават неустоима свежест на плодовата мелба 'Фриско' в горещите летни дни.
 

Баварски крем оригинал                                                                            

Цена : 2.26 лв.


Един е най-популярните и любими кремове за почитателите на фините десерти. Приготвен по оригинална класическа рецепта с ром, бадеми и стафиди, в акомпанимент на нежна сметана и орехови ядки.

Кралска целувка с крем от тахан халва                                                   

Цена : 1.85 лв.


Аристократичност и снежнобяло обаяние, съчетани с леката екзотика на специално приготвен крем от тахан халва. Шеф Тодоров майсторски интерпретира класическата рецепта, създавайки един по-различен и ‘цветен’ вкус.

 
С началото на месец юли Албена поставя началото серия от празненства, концертите и специалните събития по повод 45-годишнината на комплекса, които ще продължават да изненадват гостите на комплекса до края на месец август.

 

 


Сходни връзки

5 култови десерта по цени от 1969 година ще предлага ваканционно селище Албена на своите гости | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди