изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:33 EEST
Ди Мария прати Аржентина на 1/4-финал след уникална драма    
СпортАржентина победи Швейцария с 1:0 по изключително драматичен начин след продължения и се класира за 1/4-финалите на Мондиал 2014 в Бразилия. Там аржентинците ще чакат победителя от сблъсъка между Белгия и САЩ, които играят от 23:00 часа българско време. В редовното време мачът завърши 0:0, а Анхел ди Мария донесе успеха на „гаучосите” две минути преди дузпите. В последните секунди „кръстоносците” хвърлиха всички сили в атака и нацелиха странична греда след удар с глава на Джемайли.

През първото полувреме съперниците действаха доста предпазливо и положенията за гол се брояха на пръстите на едната ръка. „Гаучосите” владееха повече топката, но по-близо до гола бяха швейцарците. Удар на Гранит Джака от фронтална позиция бе отразен от Серхио Ромеро, а след това Шакири изведе прекрасно и Йосип Дърмич, който обаче не успя да прехвърли аржентинския страж.

След почивката „кръстоносците” изпаднаха в глуха защита, а „гаучосите” обсадиха вратата им, търсейки така желания от тях и феновете им гол. Действията се развиваха изцяло в половината на швейцарците, на които рядко им се удаваше възможност за контраатаки. Все пак натискът на аржентинците не даде резултат и се стигна до продължения.

Аржентина продължи да доминира в допълнителните 30 минути, но едва в края на второто продължение стигна до победния гол. В 118-ата минута Родриго Паласио отне топката в средата на терена и подаде към Меси, който напредна и изведе вдясно Ди Мария, а последният стреля прецизно от движение с левия крак по диагонала покрай Беналио за 1:0.

Драмата бе пълна в последните секунди. Швейцарците се хвърлиха веднага в атака и в последните секунди Блерим Джемайли стреля с глава и нацели страничната греда. Буквално преди последния съдийски сигнал пък Шакири имаше уникална възможност да изпълни фаул от границата на наказателното поле, но би право в стената и това бе последното нещо, което се случи в срещата.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ

Аржентина (4-3-3): Алехандро Сабея продължи да разчита на обичайната си офанзивна схема с трима в атака - Меси, Игуаин и Лавеци, заменил контузения Агуеро. Те бяха подпомагани от Гаго, Масчерано и Ди Мария в средата на терена. В отбрана пък отново действаха Сабалета отляво, Фернандес и Гарай в центъра и Рохо отдясно.

Швейцария (4-3-3): Омар Хитцфелд реши да промени схемата си и също да заложи на трима в атака, въпреки че в груповата фаза използваше модерната в последните години формация с един нападател и двама дефанзивни полузащтници. Адмир Мехмеди бе в центъра на атаката, подпомаган от Шакири и Дърмич по крилата. В средата на терена бяха подредени Бехрами, Джака и Инлер. Отбраната бе сформирана от Шер и Джуру в центъра, а Лихтщайнер и Родригес действаха като външни защитници.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Голът на Анхел ди Мария в 118-ата минута. Попадението на практика класира „гаучосите” за 1/4-финалите, въпреки че след него швейцарците имаха своите шансове за изравняване и достигане до дузпи.

СЪДИЯТА
Шведът Йонас Ериксон показа пет жълти картона и като цяло бе незабележим на терена, което говори за добрата му работа. Нямаше спорни положения, които да са повлияли на крайния изход на резултата.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ - ТУК !!!
ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА -
ТУК !!!
АРЖЕНТИНА - ШВЕЙЦАРИЯSwitzerland
1:0 след продължения
1:0 Анхел Ди Мария (118)

СЪСТАВИТЕ
АРЖЕНТИНА
1.Серхио Ромеро
16.Маркос Рохо
(105+1 - 22.Хосе Мария Басанта)
17.Федерико Фернандес
2.Есекил Гарай,
4.Пабло Сабалета
 7.Анхел Ди Мария
14.Хавиер Масчерано
5.Фернандо Гаго
(106 - 6.Лукас Билия)
22.Есекил Лавеци
(74 - 18.Родриго Паласио)
9.Гонсало Игуаин
10.Лионел Меси
ШВЕЙЦАРИЯ
1.Диего Беналио
2.Щефан Лихтщайнер
22.Фабиен Шер
20.Йоан Джуру
13.Рикардо Родригес
11.Валон Бехрами
8.Гьокхан Инлер
10.Гранит Джака
(66 - 16.Желсон Фернандес)
23.Джердан Шакири
18.Адмир Мехмеди
(113 - 15.Блерим Джемайли)
19.Йосип Дърмич
(82 - 8.Харис Сеферович)
 Жълт картон: Маркос Рохо, Анхел ди Мария, Есекил Лавеци Жълт картон: Гранит Джака, Желсон Фернандес
2_063.jpg
Град:
Сао Пауло
Стадион
„Арена Коринтианс“
Капацитет:
65 807 места
2_19.jpgСъдия:
Йонас Ериксон (Швеция)
Асистенти:
Матиас Класениус и
Даниел Варнмсарк (Швеция)
Четвърти съдия:
Свейн Одвар Моен (Норвегия)

http://www.blitz.b

 


Сходни връзки

Ди Мария прати Аржентина на 1/4-финал след уникална драма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди