изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:20 EEST
И ВОЕННИ ОКАЗВАТ ПОМОЩ НА НАВОДНЕНИЯ ГРАД    
НовиниВ преодоляване на последиците от наводнението в Добрич се включиха военни, съобщи областният управител Недко Марчев. Те имат опит като са участвали и при други големи наводнения, включително в село Бисер. Има много работа, а доброволците намаляха, обясни той. Обсъждат се различни варианти за настаняване на останалите без жилища хора, освен в общински квартири и общежития, но се изчаква становището на Кризисния щаб в Добрич, каза Недко Марчев.



Най-вероятно и през следващата седмица ще продължи описът на щетите в Добрич , като екипите на общината не са спрели да правят огледи,  каза още  областният управител.
48 военнослужещи от военни формирования 54 060 – Шумен и 54 470 – Белене, с необходимата специализирана и тежкотоварна техника, участват в разчистването и изхвърлянето на строителни отпадъци в почистването на улиците и канализацията в града, съобщиха от Министерството на отбраната. Ръководител на модулните групи е заместник-командирът на военно формирование 54 060-Шумен майор Петър Гергов.
Военнослужещите са разделени на три групи, за да помагат в различните части на града. Една от групите разчиства с моторни резачки канала от паднали дървета и изчиства отпадъците. Втората група работи в района на Хуманитарната гимназия. Военнослужещите разчистват улиците и отпадъците, изнесени от къщите. Третата група с моторни помпи продължава да отводнява „калната“ станция в Добрич. НДТ


 


Сходни връзки

И ВОЕННИ ОКАЗВАТ ПОМОЩ НА НАВОДНЕНИЯ ГРАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди