изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:18 EEST
67 ФИРМИ ИМАХА СРЕЩА С ДАНЪЧНИТЕ ЗАРАДИ ДЪЛГОВЕ ОТ НАД 100 ХИЛ. ЛВ.    
НовиниПрез целия юни ръководството на НАП Добрич, е провеждало индивидуални срещи с управителите и собствениците на фирми, които имат просрочени публични задължения над 100 000 лв., съобщиха от местното подразделение на приходната администрация. Разговори са проведени с 67 фирми, които не са внесли в предвидените от закона срокове дължими данъци към бюджета.

Разговорите са били документирани с протокол, отразяващ поетите от длъжниците ангажименти да внасят, както текущите си задължения към бюджета, така и да погасяват просрочените си вече данъци, осигурителни вноски и наказателни постановления, издадени от добричките данъчни. На срещите се е търсил взаимно приемлив вариант за погасяване на задълженията, така че бизнесът да продължи да работи и същевременно да изпълни задълженията си към хазната. Други 311 добруджанци, които не са платили декларираните от тях данъци за довнасяне по годишните декларации за облагане на доходите си и са пропуснали да платят задължения към бюджета  до 5 000 лева,  са получили телефонно обаждане от НАП.
От началото на годината 30 фирми от региона са поискали и получили от НАП Добрич разрешение за неотложни плащания. Разрешенията за неотложни плащания позволява на фирмите да ползват за дейността си част от постъпващите по запорираната сметка суми, а останалата част да отиват за погасяване на просрочените данъчни и осигурителни задължения към бюджета. 
От НАП Добрич съветват фирмите, които имат просрочени данъчни или осигурителни задължени, да ги внесат доброволно в предвидените от закона срокове. Ако имат временни затруднения - да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители от местния офис на агенцията, за да бъде намерен начин за тяхното разсрочване и да се избегне налагането на принудителни мерки за тяхното събиране. НДТ


 


Сходни връзки

67 ФИРМИ ИМАХА СРЕЩА С ДАНЪЧНИТЕ ЗАРАДИ ДЪЛГОВЕ ОТ НАД 100 ХИЛ. ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди