изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:59 EEST
ИВАНА СЪБРА ОТ БИЗНЕСМЕНИ 27 430 ЛВ. ЗА ПОСТРАДАЛИ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В АСПАРУХОВО И ДОБРИЧ    
Общество По време на наводненията във Варна и Добрич в едно от извънредните студиа на Нова тв водещата Гала призовава богатите хора в държавата да помогнат на пострадалите.

Когато чува това, Ваня Калудова, по-популярна като певицата Ивана, решава да съдейства. Започва да разговаря по телефона със свои познати - някои от тях управляват големи фирми, на чиито корпоративни тържества изпълнителката е пяла, с други е близка приятелка. Лесно ги убеждава. Нещо повече инициативата има толкова бърз отзук, че няколко човека, сами я търсят, за да я попитат как да дарят пари, съобщава „24 часа”.

"Винаги съм имала силно изразено чувство за справедливост. Нямаше как, след като видях репортажите по телевизията, да не се развълнувам и да остана безучастна. Това е и бунт срещу забавената реакция на държавните мъже. Всичко изглеждаше като поредния цирк - прехвърляне на отговорности, обиди. Затова трябваше бързо и адекватно действие", обясни Ивана мотивацията си да се заеме с благотворителната кауза.

И, за да е всичко ясно и честно, Ивана взема прозрачна кутия с тънък отвор на капака – много прилича на урните, в които се пускат бюлетини по време на избори. Дори я запечатва с хартиена лента, на която се подписва, слага и надпис: "Заедно в бедствието". И всъщност вътре събира всички пликове с даренията. А те са десетки. Един от тях е нейният, певицата отделя 1000 лв.

Тя отваря кутията в присъствието на нотариус Станислав Филипов и Петьо Стойнов, директор в "На Кафе". Заедно преброяват средствата - 27 430 лв.
"С името си ставам гарант за всички приятели, които помогнаха, че парите ще стигнат до пострадалите във Варна и Добрич. Трябва да запазя доверието им, ще избера възможно най-добрия вариант, по който да бъдат предадени. Освен това ще поема и разходите по даряването на средствата. Браво на всички доброволци, които хванаха лопатите и отидоха в калта. Приветствам и идеята за диемесите, както и банковите преводи по дарителската сметка на Българския червен кръст. Те обаче ще бъдат разпределени след време, защото първо трябва да се опишат щетите. Вероятно ще е нужно да се попълват и много документи, това също ще отнеме време. А всъщност хората имат нужда от парите веднага", разказва певицата.

НДТ

 

 


Сходни връзки

ИВАНА СЪБРА ОТ БИЗНЕСМЕНИ 27 430 ЛВ. ЗА ПОСТРАДАЛИ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В АСПАРУХОВО И ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди