изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:03 EET
СЪДЯТ ПОХИТИТЕЛЯ ТАНСЕЛ ЗА ОТВЛИЧАНИЯТА И ГРАБЕЖ    
Ред и сигурност Окръжната прокуратура в Добрич е внесла в съда обвинителния акт срещу 21-годишният бивш затворник Тансел Хасан, който през февруари отвлече две момичета от Добрич. Срещу него са повдигнати две обвинения. Едното е по чл. 142 от Наказателния кодекс – за отвличане на две лица, извършени в условията на опасен рецидив.

За това престъпление законът предвижда от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на имущество. Второто обвинение е за грабеж, който той е извършил спрямо жертвите си. За него присъдата може да е от 5 до 15 години.

Според свидетелството му за съдимост, в периода 2007 г. – 2013 г. Хасан е извършил осем престъпления с влезли в сила присъди, като е търпял наложените наказания, включително и лишаване от свобода. Той бе излязъл от затвора малко преди да извърши отвличанията.

Тансел излязъл от затвора на 28 януари, където излежавал присъда за кражба на автомобил. Бившият затворник отвлече 18-годишната Александра Жекова от Добрич на 9 февруари и пет дни я държа в плен. Тогава се говореше, че момичето е държано в овчарник. То бе обявено за общодържавно издирване по молба на близките си. Тогава полицейски източници коментираха, че похитителят причакал жертвата си пред дома на приятелката й, където Александра била на гости. Когато излязла оттам, той я натоварил на колата си и я укривал в различни села на областта. Тогава в общественото пространство се появи информация, че през цялото време Александра поддържала връзка с майка си по телефона, но говорела само това, което Тансел й диктувал. На третия ден от отвличането похитителят се обадил на майката и й заръчал да ги чака с колата си на път край Генерал Тошево през нощта, но в никакъв случай да не се обажда на полицията. Тогава му била устроена полицейска засада, но той така и не се появил. Говореше се, че момичето успяло да се измъкне от похитителя си и побягнало. Влязло в първата къща, която видяло. Там живеели англичани и Александра успяла да пише на майка си във „Фейсбук” къде се намира. След броени минути тя била прибрана от полицаи от Генерал Тошево, а малко по-късно похитителят бил арестуван. Още тогава се появиха версии, че похитителят искал да продаде момичето зад граница.

След като бе арестуван от полицаите в Генерал Тошево обаче бившият затворник престоя в ареста само денонощие. Оказа се, че тогава не му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Така, докато преписката се придвижваше между институциите, той бе пуснат на свобода, след което почти веднага извърши второто отвличане. Момичето пак бе 18-годишна добричлийка - Йоана Бакърджиева. Тя бе похитена около 19 часа на 19 февруари по ул. "Христо Ботев". Откриха я на следващата сутрин - около 6,30 часа на пътя от Добрич за с. Преселенци. Тогава Окръжният съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тансел не обжалва мярката. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЯТ ПОХИТИТЕЛЯ ТАНСЕЛ ЗА ОТВЛИЧАНИЯТА И ГРАБЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди