изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:16 EEST
ПОДАДЕНИ СА 738 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ЩЕТИ В ДОМОВЕ СЛЕД НАВОДНЕНИЯТА    
Новини Екипи на Пожарна безопасност са отводнили в района на фирма „Бряст“ и улица „Индже войвода“, съобщиха от Общината в Добрич. Екипите са в готовност при подаване на сигнали да реагират. ВиК извършва текущи дейности по възникнали аварии. Водоподаването е нормално за целия град. Навсякъде в възстановено ел. захранването.
PN 161-14 24.06.2014 ДОБРИЧ: Потопът от 19.06.2014 - хуманитарната гимназия "Св.Св. Кирил и Методий"Добрич 303 Снимка Михаил ФилевДобрич 05 Снимка, подадена от Гюрсел Шериф018

Екипи на А. С. А. България вчера почистваха и измиваха района на  бул. „Русия“ и Хуманитарна гимназия. Вчера бе извършена дезинфекция в района на Хуманитарна гимназия. Ще започне и обработка против гризачи в целия град. 

Шест екипа от общински служители продължават да описват пораженията. До настоящия момент са депозирани 738 заявления за щети в жилищните имоти, като 587 от къщите са обходени. От пострадалите семейства досега са постъпили 42 молби за настаняване в общински жилища.

От общината припомнят, че при бедствието в Добрич 16 жилищни сгради бяха срутени, а 27 са опасни и трябва да бъдат съборени. Други 18 къщи, пострадали при наводнението на 20 юни, трябва да бъдат укрепени.

45 военнослужещи от състава на Сухопътните войски разчистват жилищния комплекс „Югоизток“, Диагностично – консултативния център II и дерето на Суха река.

От РЗИ съобщиха, че остава в сила предупреждението да не се използва вода за питейно-битови цели-пиене, миене, готвене, къпане, към потребителите, ползващи вода от Зона Добрич - Запад - района над железопътната линия, който включва рилските блокове, района около бившите казарми, западна промишлена зона и квартал Рилци. Изследваните през почивните дни проби от тези зони не отговарят по микробиологични показатели. В тях продължава съвместното пробонабиране на РЗИ с представители на ВиК, както от крана на консуматора, така и от помпените станции. За останалата по-голяма част на град Добрич, която се захранва от Зона Добрич - водоема на 5-ти километър, водата отговаря по качество на здравните изисквания, съобщават от РЗИ - Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

ПОДАДЕНИ СА 738 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ЩЕТИ В ДОМОВЕ СЛЕД НАВОДНЕНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди