изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:17 EET
САТИРИЧНИЯТ ТЕАТЪР – С БЕЗПЛАТНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ В БЕДСТВАЩИТЕ РАЙОНИ    
КултураКомедийната постановка на Сатиричния театър „Лека форма на тежка депресия" ще гостува в Добрич, Варна и Бургас, а представленията в бедстващите градове ще бъдат безплатни. Това съобщи в ефира на Дарик актьорът Славчо Пеев, като уточни, че трупата, заедно с Българския червен кръст, ще сложи каси за събиране на средства за пострадалите от наводненията в Североизточна България.

Комикът коментира, че написаната преди 15 години пиеса от сатирика Станислав Стратиев продължава да бъде актуална и се развива успоредно със събитията в страната. „Той е казал такива неща вътре - България - страна за връщане, а не за живеене. За политиците има страхотно нещо, а именно, че техният живот е друг, хубав, а нашият е съвсем друг. Това са два живота, според него, и не се срещат. Страшно е това, което той ни казва вътре. Публиката се сме много, ръкопляска, а в следващия миг - мълчание", разказа актьорът.

Славчо Пеев заяви, че турнето е планувано преди наводненията в Североизточна България, но вместо да го отменят, трупата е взела решение да играят безплатно. „Решихме да не ги отлагаме, да не ги отменяме представленията във Варна и Добрич, а да ги направим безплатни. Да поканим хората на представленията, да станат празници малко, колкото могат да отдъхнат от цялата тази лудница, която беше", обясни обичаният актьор.

Приходите, набрани от спектакъла в Бургас, ще бъдат дарени за построяването на паметник на великия комик Георги Калоянчев в родния му град. ндт

 


Сходни връзки

САТИРИЧНИЯТ ТЕАТЪР – С БЕЗПЛАТНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ В БЕДСТВАЩИТЕ РАЙОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди