изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:17 EET
УВОЛНИХА ЧЕТИРИМА ДОБРОВОЛЦИ    
Новини

Четирима души са уволнени от работа, защото са помагали като доброволци в бедстващите райони след наводнението. Това съобщи в интервю за Дарик председателят на Българския червен кръст Христо Григоров.



Той бе категоричен, че още в първия ден хора са идвали „по джапанки и сандали” с много голям ентусиазъм да работят. Според шефа на БЧК трябва да бъдат направени промени в Кодекса на труда, които да регламентират подобни ситуации. „Не може, когато има една национална кампания, едно бедствие, работодателят да няма ангажименти, когато има желаещи доброволци, един-два-три дни да ги пусне. Това трябва да бъде регламентирано с някакъв акт. Не може да бъде уволнен човек, който е отишъл да помага по време на бедствие. Засега са уволнени четирима души. Този въпрос ще го поставим, но нека се успокоят малко нещата, нека се канализира помощта, хората да видят, че светлината в тунела не е от насрещния влак, а излизат от този тунел”, заяви Григоров.

По думите на Христо Григоров обстановката вече е овладяна, но все още остава много тежка и във варненския квартал „Аспарухово”, и в Добрич „Ситуацията в Добрич е много по-тежка. Все още водата не се е оттекла изцяло. Има къщи под вода, има къщи, които продължават да падат, и къщи, които тепърва трябва да се съберат. Има много хора, които не са по домовете си. Ние заедно с кметството успяхме в един спортен комплекс да направим всичко необходимо и да подслоним тези хора. Българският Червен кръст отвори своите бедствени складове, извадихме всичко, необходимо - кревати, дюшеци, възглавници, одеяла, така че тези хора са подсигурени. Но това е едно временно решение”, посочи още Христо Григоров.

Днес Червеният кръст ще свика Обществения си съвет, за да започне разпределянето на средствата, набрани от дарителската компания. До края на юни в кампанията са събрани над 700 000 лева. НДТ

 


Сходни връзки

УВОЛНИХА ЧЕТИРИМА ДОБРОВОЛЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди