изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:16 EEST
ПРИКЛЮЧИ ВАКСИНАЦИЯТА ПРОТИВ БЯС НА ЛИСИЦИТЕ    
Здраве

Приключи кампанията за орална ваксинация на лисиците срещу бяс. Тя се проведе от 7 до 24 юни, съобщават от Областната дирекция по безопасност на храните.



Облитането и ваксинирането с въздухоплавателни средства бе от летището край Балчик. То обхвана областите Добрич, Силистра, Варна, част от Бургас, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Габрово, Велико Търново, Плевен и Ловеч.

За целия период на кампанията са пуснати 623 000 примамки, като над област Добрич те са 80 000. Те съдържат ваксината, която е с характерна миризма, за да привлича лисиците.

От дирекцията съобщават, че3 официалните ветеринарни лекари от отдел „Здравеопазване на животните” към съответните общини на ОДБХ ще приемат проби от отстреляни здрави лисици и съмнително болни от бяс диви и домашни животни. Те ще се изпращат за изследване в Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в София. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ВАКСИНАЦИЯТА ПРОТИВ БЯС НА ЛИСИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди