изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:00 EEST
24 ОБЩИНСКИ КВАРТИРИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ БЕЗ ДОМ ПРИ НАВОДНЕНИЕТО    
НовиниОт началото на  следващата седмица ще започне настаняването на останалите без дом след наводнението семейства от Добрич, съобщи секретарят на Общината Румен Русев. Подготвени са 24 жилища.

Припомняме, че в резултат на наводнението срутените къщи в Добрич са 16, за събаряне са 27, а други 24 трябва да бъдат укрепени. Досега в Общината са подадени 42 молби от пострадалите при наводнението семейства за настаняване в общинско жилище. Комисия ще вземе решение които да бъдат настанените в осигурените от „Жилфонд инвест“ 24 жилища. Проверява се дали семейството е било регистрирано на адреса, дали жилището, което вече не съществува или трябва да бъде съборено, е било основно и единствено. Прави се проверка с протоколите за срутени и негодни жилища. Ще се има предвид и, ако има лица с увреждания.
Настаняването ще бъде за срок от една година. В жилищата е осигурено водоснабдяване, електричество, матраци и завивки. Румен Русев бе категоричен, че настанените няма да плащат стари задължения за ток и вода, ако има такива.   Това потвърди и управителят на „Жилфонд инвест“ Илия Михайлов. Той обясни, че 19 от жилищата са в бившето студентско общежитие по ул. „Калиакра“, а другите са на ул. „Силистра“ и кварталите „Балик“ и „Строител“.
Те вече са готови семействата да се нанесат. Направен е бърз ремонт. За спане са осигурени от БЧК  и фирми матраци, както и спално бельо. Фирма е обещала да осигури маси и столове, но засега те още не са доставени.
Голямата част от жилищата, основно по  ул. „Калиакра“, са  боксониери. Но, има и по-големи –дву и тристайни апартаменти, където да могат да се настанят по-големи семейства.
Илия Михайлов обясни обаче, че общината няма да има възможност да осигури повече  общински жилища, тъй като в списъка на чакащите има около 700 семейства. НДТ


 


Сходни връзки

24 ОБЩИНСКИ КВАРТИРИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ БЕЗ ДОМ ПРИ НАВОДНЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди