изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:54 EEST
СКЛАДЪТ НА БЧК СЪЩО ПОСТРАДАЛ ПРИ НАВОДНЕНИЯТА, ОЦЕЛЕЛИ ШАМАНДУРИ И БУЙОВЕ    
НовиниСкладът на БЧК, който се намира в ДКЦ 2 в Добрич, също бе наводнен и от всичко съхранявано в него, ще могат да се използват само шамандурите и буйовете, обясни главният секретар на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов. Наводнена е и архивната стая на хуманитарната организация, която също се намира там. В този склад обаче не се съхранява продукти за бедствени ситуации, а сега там е имало само имущество на БЧК.

Наводнението е унищожило съхранявани в склада в ДКЦ 2 палатки, етажерки, офис оборудване и други вещи, които са свързани с работата на БЧК. Те не са толкова ценни. Бедственият склад е в село Победа и той няма никакви щети от наводнението, обясни д-р Еринозов.
В помощ на червенокръстците от Добрич в момента има два екипа от Благоевград и Пазарджик. За отстраняването на последствията  от наводнението в Добрич сега работят около 20 доброволци на БЧК, както и около 20 доброволци,  които са служители на БЧК. Освен това има и граждани, чиято доброволческа дейност се организира и регулира от община Добрич, обясни д-р Еринозов. 
Вчера се събра Общественият съвет за управление на дарените средства за пострадалите от наводненията в кампанията на БЧК. Областният съвет в Добрич е подал информация за щетите от наводнението в Добрич  - засегнати къщи, семейства, останали без покрив, нуждите, които са неотложни.  Сред по-крупните дарения, пристигнали тези дни, са четири военни палатки от АЕЦ Козрлодуй, три палета с перилни и почистващи препарати от „Билла България“.
Стана  ясно, че от четирите автомобила на БЧК,вече само един е в движение. Аварирал е и един от двата мотокара. НДТ


 


Сходни връзки

СКЛАДЪТ НА БЧК СЪЩО ПОСТРАДАЛ ПРИ НАВОДНЕНИЯТА, ОЦЕЛЕЛИ ШАМАНДУРИ И БУЙОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди