изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:00 EEST
Русия и НАТО с едновеременни бойни учения в Черно море    
Новини Военноморски учения на руския Черноморски флот (ЧФ) започнаха в петък. Районът обхваща цялата акватория на Черно море, съобщи ИТАР-ТАСС. В същото време НАТО провежда свое учение край бреговете на България.

Военноморски учения на разнородни сили на руския Черноморски флот с участието на около 20 бойни кораба и спомагателни съда, над 20 самолета и въртолета, морската пехота и бреговата артилерия започнаха в петък, съобщи руското Министерство на отбраната.

"Съвместните действия на ЧФ в хода на планови тактически учения започнаха с изпълнение на ракетно-артилерийски стрелби от бордните комплекси на надводните кораби по морски и въздушни цели. По време на стрелбите са изстреляни и пет крилати ракети "Москит" и "Малахит", които, по данни на средствата за обективен контрол, са поразили целите си с пряко попадение", отбелязват във ведомството.

В същото време в Черное море край българските брегове започнаха международните учения "Бриз 2014".

БГНЕС припомня, че от 4 до 13 юли в западната част на Черно море Военноморските сили (ВМС) на България провеждат военноморското учение с международно участие "Бриз 2014".

Българските ВМС ще участват с над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 въртолета и с над 1000 души личен състав. В учението ще се включат и два самолета от българските Военновъздушни сили и взвод от Сухопътни войски.

В учението "Бриз 2014" участват и ВМС на Турция с подводницата "DOLUNAY", ракетния катер "MIZRAK", патрулния катер "TUZLA" и самолет от патрулната авиация CN 235, ВМС на Гърция с патрулен катер "MACHITIS", ВМС на САЩ с ракетен крайцер "VELLA GULF" и самолет от патрулната авиация P-3C ORION, ВМС на Румъния с фрегатата "REGINA MARIA" и миночистача "AXENTE", както и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО с четири кораба: италианската фрегата "AVIERE", италианския минен ловец "RIMINI", турския минен ловец "AKÇAY" и английския минен ловец "CHIDDINGFOLD". /БГНЕС

 


Сходни връзки

Русия и НАТО с едновеременни бойни учения в Черно море | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди