изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:07 EEST
ВЕНЕЦ НА ФАШИЗМА В ЛУГАНСК, ИЗБИВАТ РУСНАЦИТЕ ПОГОЛОВНО    
По светаСтрелба и мощни взривове се чуват в Луганск, предаде УНИАН. Градските власти съветват местните жители да не излизат на улицата. Стреля се от танкове, оръдия, гранатомети и автоматично оръжие. Вижда се дим. Прекратено е движението на транспорта в източната част на града.

Украински сили обстрелват жилищни квартали в Луганск с артилерия, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на щаба на проруските доброволци в самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР).

По данни на щаба продължителният обстрел е бил с ракетни установки "Град". "В града горят няколко сгради, има един убит и 4 ранени в тежко състояние, по улиците хвърчат линейки. Според очевидци цел на удара е бил акумулаторният завод недалече от автогарата.

Жителите спешно се спускат в бомбоубежищата или напускат района на обстрела", казаха от щаба. Съобщава се и за няколко взрива в района на летището.

Друга версия на опълченците гласи, че в града е проникнала диверсионна група с минометно оръдие "Васильок", качено на камион от, от което се води стрелба в оживени райони като автогарата.

По данни на пресслужбата на ЛНР на обстрел от украинските сили са подложени и райони край градовете Краснодон, Свердловск и КПП "Изварино" на границата с Русия.

***************

След като украинската армия си върна контрола над по-голямата част от Източна Украйна, сепаратистите от т.нар. Донецка народна република обявиха, че в Славянск са останали едва 20% от населението на града. Това заяви вицепремиерът на Донецката народна република Андрей Пургин, чиито думи цитира „Русская служба новостей”. По данни на Пургин, града са напуснали 120 000 души. В същото време командващият Националната гвардия Степан Полторак заяви, че е твърде рано хората, напуснали Славянск, да се завръщат у дома.

Обстановката в Славянск и Краматорск още не е съвсем спокойна. В някои райони на двата града отново е чута стрелба, а украинската артилерия е нанесла няколко удара, съобщи „РИА Новости“.

Украинската армия остави в градовете неголеми гарнизони и диверсионни групи. По съобщения на местните жители, стрелба е чута в Краматорск в района Ясногорка. Нанесени са няколко артилерийски удара по Николаевка и Северск – села в околностите на Славянск, където може да остават позиции на опълченците.

Освен това, вчера е сработило взривно устройство около магазин в района Черековка в Славянск. Засега няма информация за жертви. В самия град украинските сили проверяват местните жители дали сътрудничат с Донецката народна република и нейните бойци.

Една от последните „крепости“ на проруските сепаратисти остава Луганск. Миналата нощ в района на летището на Луганск, който е под контрола на украинските сили, е имало престрелка с използването на миномети, съобщават от пресслужбата на самопровъзгласилата се Луганска народна република. По нейни данни, бойните действия продължават в района на населените места Металист, Красний Яр и недалеч от КПП „Изварино”, който е контролиран от сепаратистите.

Докато сраженията бавно намаляват, президентът на Украйна попари всички надежди за прекратяване на военната операция. Петро Порошенко изключва възможността за ново едностранно прекратяване на огъня в Донбас. Това съобщиха от Службата за сигурност и отбрана на Украйна.

„Президентът на Украйна подчерта, че едностранно прекратяване на огъня повече няма да има. Такова нещо може да се случи само при безусловно разоръжаване на терористите, освобождаването на пленниците и заложниците. А също и възстановяването на контрола върху руско-украинската граница с участието на международните наблюдатели на ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа)”, каза говорителят на Службата за сигурност и отбрана на Украйна Андрей Лисенко.

http://www.blitz.bg

АКО ВИ ИНТЕРЕСУВА ИСТИНАТА КАКВО СТАВА В ДОНБАС, ЛУГАНСК, КРЕМАТОРСК И ИЗОБЩО В ЮЖНА УКРАЙНА С РУСКО НАСЕЛЕНИЕ, НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ВИДИТЕ С ОЧИТЕ СИ ПРЕКИТЕ РЕПОРТАЖИ ПО ПЪРВА РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ. ТОВА ЛИ Е ТО ДЕМОКРАЦИЯТА, КОЯТО ПОДДЪРЖА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ? С ТАЗИ ЛИ УКРАЙНА ЩЕ ГРАДИМ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ? КАКТО СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ, УШИТЕ И ДУШИТЕ СИ, ТАКА ЩЕ НИ ПОСЛЕДВА И СЪЩАТА ТРАГЕДИЯ, УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ОТ 25 ГОДИНИ ПОЛИТИЦИ СА СЛЕПИ И ГЛУХИ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ИМАТ ТЛЪСТИ СМЕТКИ И ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ИЗБЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ И ДА ГЛЕДАТ,  ДОРИ И В ТОВА НЕ ВЯРВАМЕ, ЕДИН ДЕН КАК БИ ГОРЯЛА И БЪЛГАРИЯ. ЕТО ЗАТОВА БЯГА КАЙ КАК МОЖЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА БЯГАТ, ЗАЩОТО ТОВА НЕ Е ВЕЧЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, А ЕДНА КОЛОНИЯ В ПЪЛЕН УПАДЪК НА ИКОНОМИКА, ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНОСТ!
НДТ




 


Сходни връзки

ВЕНЕЦ НА ФАШИЗМА В ЛУГАНСК, ИЗБИВАТ РУСНАЦИТЕ ПОГОЛОВНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди