изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:23 EET
Фолксваген с два нови завода в Китайiската народна република    
Китай Германският автомобилен концерн Форксваген ще строи два нови завода в Китай, в които ще вложи два милиарда евро (2,7 милиарда долара) заедно с китайския си партньор, стана ясно по време на визитата на германския канцлер Ангела Меркел.

Споразумението между компанията и китайския автомобилен концерн FAW за новите заводи в най-големия автомобилен пазар в света беше подписано в присъствието на Меркел и китайския премиер Ли Къцян, съобщи Фолксваген в комюнике. Двете компании ще вложат заедно два милиарда евро за разширяване на производствения капацитет, уточни германският концерн.

Не е ясно каква ще бъде цената на двата нови завода в северния пристанищен град Тянцзин и Циндао на изток и как ще бъдат разпределени инвестициите. В комюникето не се уточнява какъв ще бъде ежегодният капацитет на заводите и кога се очаква да започнат работа.

"С тези инвестиции Фолксваген ясно изразява ангажимента си към китайския пазар", заяви Йохем Хайцман, президент и генерален директор на Фолксваген Груп Чайна, в комюнике. Градовете бяха избрани заради "високите нива на квалификация и наличната инфраструктура", се казва още в комюникето.

Меркел е на тридневна визита в Китай, седмата й от 2005 г. насам, като икономическите връзки са водеща тема в дневния й ред. /АФП

bgnes.com

Тянцзин – Население над 14 425 000 души. Разположен е на 45 км от морето в близост до мястото , където се сливат 5 реки . Те образуват най-значителната водна артерия в източните части на Северен Китай , която се нарича Хайхе . До града достигат както малки , така и големи океански кораби . Той е свързан с намиращата се в северозападна посока столица Пекин с железопътни и шосейни връзки . Това е основното пристанище на столицата , като самият Тянцзин е огромен град с много добре развита разнообразна промишленост . Неговото изключително благоприятно географско положение дава отражение върху неговата история , а от там и върху неговия облик и планировка . В средата на ХІХ в. той е окупиран от англичаните и французите и се превръща в един от т.нар. „свободни градове”. Така европейците получават право на стопанска дейност от страна на китайските власти . В началото на ХХ в. в града започва голяма реконструкция по европейски образец . Този период е запечатан в архитектурния облик на града , където могат да се открият различни европейски архитектурни стилове от онова време .

Циндао

Циндао (англ. Qingdao) е град в провинция Шандун, Източен Китай. Населението му е 1 713 708 жители (прибл. оценка 2009 г.), а площта 1 102 кв. км.

 


Сходни връзки

Фолксваген с два нови завода в Китайiската народна република | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди