изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:13 EEST
ОБЩИНАТА ЩЕ ПЛАЩА НА ДОБРИЧЛИЙКА ЗА СЧУПЕНО КОЛЯНО ЗАРАДИ РАЗБИТ ТРОТОАР    
Ред и сигурностОбщината в Добрич трябва да покрие разходите за лечението на добричлийка, която паднала на разбит тротоар по ул. „Христо Ботев” в Добрич и си счупила капачката на коляното, както и 3 000 лева неимуществени вреди. Това решение на Районния съд в Добрич бе потвърдено от окръжните магистрати.


Инцидентът е станал на 13 юли миналата година по ул. „Христо Ботев”. В 7,15 часа жената излязла от дома си и се запътила за работа. Със съпруга си тръгнали по-рано от дома, тъй като имали достатъчно време до началото на работния ден. Жената работи  като продавач-консултант. По пътя си купила вестник за четене от близката будка. Съпругът й леко изостанал, за да плати вестника. Тя вървяла по тротоара на ул. „Христо Ботев", надолу към центъра на града, когато на няколко метра в близост до хранителен магазин, се подхлъзнала, стъпалото й хлътнало, загубила равновесие и паднала със страшна сила върху малките камъни, образувани от изронения тротоар. Вследствие на падането изживяла силни болки в левия крайник и видяла, че капачката на колянната й става се е изместила встрани. Заедно със съпруга си успяла да стигне до болницата. Била приета в отделение по ортопедия и травматология, където установили, че е претърпяла средна телесна повреда и се налага спешна операция. При извършената операция й поставили метални импланти на коляното на левия крак. След една седмица била изписана. След монтиране на металните импланти в коляното и поставената й превръзка, многократно се налагало съпругът й да я придружава до болничното заведение за смяна на превръзката. Затова се наложило той да излезе в отпуск. Жената не можела да си служи нормално с левия крак и изпитвала непрекъснати болки, затруднения в извършване на ежедневните си лични нужди- тоалет, обличане, домакинство. Не можела да се грижа за малката си дъщеря. Не можела да упражнява трудовите си задължения като продавач консултант.
Установено е, че Община Добрич е собственик на улица „Христо Ботев", както и принадлежащите й тротоари. Тротоарът, на който е паднала жената, е разположен на кръстовището на ул.”Христо Ботев” и ул.”Гривица”. Разрушената повърхност е около 2-3 кв.м. Некачествените материали и неподдържането/ невъзстановяването на тротоара са довели до настъпване на злополуката.
Делото в Окръжния съд е образувано след обжалване на присъдата на Районния съд от Общината. Решението е окончателно. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ЩЕ ПЛАЩА НА ДОБРИЧЛИЙКА ЗА СЧУПЕНО КОЛЯНО ЗАРАДИ РАЗБИТ ТРОТОАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди