изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:57 EEST
НЯМА ДА ИМА КИНО „АРЕНА” В ДОБРИЧ    
КултураКино от веригата "Арена" няма да има в Добрич, съобщи председателят на настоятелството на читалището Юлия Стаматова. Поне засега. Причината е, че от ръководството на кино „Арена” са предявили претенция непременно да има одобрение от Общинския съвет за кино. От местния парламент обаче са отказали да дадат такова изрично разрешение, като мотивът е,

че е предоставено безвъзмездно право на ползване на базата на читалището и то е това, което може да сключва договорите. Очевидно, правата, които ни дава Законът за читалищата, не бяха достатъчни за ръководството на кино „Арена”, което искаше да се подпише дългосрочен договор, коментира Стаматова.
Идеята бе кино „Арена” да се помещава в сградата на читалище "Йордан Йовков" – в трите зали в културния институт - Зорница, Икар и голямата концертна зала.
Според Стаматова, ако настоятелството на читалището реши, ще се подготви проект по програма „Америка за България” за ремонт и оборудване на залите, които след това биха могли да се използват и за кино.
Голямата концертна зала вече се стопанисва от читалището, като договорът за съвместна дейност е изтекъл. НДТ
 


Сходни връзки

НЯМА ДА ИМА КИНО „АРЕНА” В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди