изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:40 EEST
ОЧАКВА СЕ ДА СТАРТИРАТ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА РЕМОНТА НА ЧИТАЛИЩЕ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“    
КултураВсеки момент се очаква да пристигне писмо от Националната схема за зелени инвестиции към Национален доверителен Еко Фонд за стартиране на обществена поръчка във връзка с проекта за саниране на сградата на народно читалище „Йордан Йовков” в Добрич. Това съобщи председателят на читалищното настоятелство Юлия Стаматова.

Тя допълни, че проектът е одобрен и е въпрос на време да стартират процедурите при него. Оптимистичният вариант е, ако няма обжалване на процедурата, същинските дейности да стартират през есента.
Целта на проекта е да се извърши пълно саниране на сградата. В резултат на това се очаква да бъдат направени икономии на вредни емисии, които вече са продадени и именно с приходите от това ще бъде финансиран проектът на читалището.
Проектът е на стойност 1,3 млн. лв. Осигурено е съфинансирането на стойност 280 000 лева, като е утвърден кредит от Фонда за енергийна ефективност.
Читалище “Йордан Йовков” в Добрич е най-голямото в България като разгърната площ в България. 1498 кв. м. е застроената, а 4 467 кв. м. е разгърната площ на читалищната сграда. По проекта е предвидено топлинно изолиране на всички външни стени, покриви, подове, подмяна на външната дограма и осъвременяване на отоплителната инсталация. Предвижда се да бъдат изцяло реновирани всички зали в читалището.
Около 10 000 деца и възрастни ползват услугите на читалище “Йордан Йовков” в Добрич, което е с над 140-годишна история.НДТ

 

 


Сходни връзки

ОЧАКВА СЕ ДА СТАРТИРАТ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА РЕМОНТА НА ЧИТАЛИЩЕ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди