изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:09 EEST
КАТ обслужва в чужбина, фирми плащат самолет и спане на полицаите    
НовиниТранспортни фирми, работещи в Европа, си поръчват КАТ по телефона, разкри "Труд". Пътните полицаи носят на място регистрационни табели и малките талони на закупените камиони и автобуси.

Справка по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) соче, че от края на 2012 г. до 25 април 2014 г. служители на Пътна полиция са командировани в различни градове на Германия 17 пъти с цел "работно посещение свързано с регистрацията на МПС". Това са само командировките на служителите от столичната Пътна полиция.
От МВР не отговориха на "Труд" по каква нормативна уредба се извършва тази дейност. Не са ясни и критерият, и начинът, по които транспортните фирми могат да търсят услугите на катаджиите.

В графата с разходите пише, че вътрешното министерство е поело 30% от дневните на служителите си. Самолетните билети, пътните и спането се поемат от частните фирми. Ръководството на МВР е използвало вратичка в наредбата за задграничните командировки, която позволява заповедта за командировка да се издава от ръководителя на едно ведомство или предприятие, а разходите да бъдат за сметка на друго предприятие, в чийто интерес се осъществява командировката.

Катаджиите пътуват най-често до германските градове Вьорт и Алтенберге, където се произвеждат камиони. Посочени са обаче и десетина "работни посещения" до тези градове.

Схемата е следната. Голяма транспортна фирма купува 100 нови влекача в Германия. Обажда се в КАТ, диктува номерата на рамата на возилото и останалите данни. След това служителите на Пътна полиция правят регистрационните номера и изготвят талоните.

Униформените вземат самолета и отнасят регистрационните табели и документите и ги поставят на някой паркинг. Там на място им се плаща цената на регистрацията на ново превозно средство и поставяне на номера като в пункт на КАТ. Униформените вземат парите и ги отчитат в касите на Пътна полиция.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

КАТ обслужва в чужбина, фирми плащат самолет и спане на полицаите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди