изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:46 EET
ЗАПОЧНА ЖЪТВАТА ДОБРУДЖАНСКИЯТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ – ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
ЗемеделиеЗапочна прибирането на пшеничната реколта в Добруджанския земеделски институт – Генерал Тошево. Първи се жънат полетата, засети със сорта Енола.

Началото е обнадеждаващо, добивите могат да стигнат 600-650 до 700 килограма от декар, съобщи директорът му доц. д-р Иван Киряков.
Добрите добиви и показатели на зърното, дават надежда, че тази година ще бъдат удовлетворени всички заявки на земеделските производители за семена за посев от този най-разпространен у нас пшеничен сорт. До момента заявките, които производителите са подали за семена от Енола са за около 1100 тона.
Освен това, тази година   Добруджанският земеделски институт е предоставил лицензия за производството на семена и на други институти и фирми. Това дава основание на доц. Киряков да счита, че няма да има недостиг на семена за посев от този предпочитан от българските фермери сорт.
По данни на областната дирекция „Земеделие“ в Добрич пожънати до момента са 80 000 декара с пшеница в област Добрич, като средният добив е около 470 килограма от декар. От посевите с ечемик, прибрана е реколтата от 52 000 декара при среден добив от 450 килограма от декар. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ЖЪТВАТА ДОБРУДЖАНСКИЯТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ – ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди