изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:51 EEST
БЪДЕЩЕТО НА МЛАДИТЕ - ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ    
ОбществоЕуфорията покрай баловете беше много голяма. Всеки искаше да изглежда добре, да има най-красивата рокля, най-екстравагантната прическа и още куп аксесоари само за една вечер. Е, голям процент от абитуриентите постигнаха това. Всеки беше по своему различен и красив. Нека разбираме, че баловете и тази година са били на едно много високо ниво. Нямаше разочаровани и такива, които не бяха много доволни от своя бал.

Но за съжаление този момент отмина доста бързо. Сега всеки един трябва да мисли за бъдещето си и това какво смята да прави занапред. Много от тези млади хора не знаят какво и къде искат да учат и за това просто се ориентират към нещо, което им е най-малко интересно или полезно. Но има и такива, които са твърдо решени какво ще правят напред и следват тази си своя цел. По-голям процент от тазгодишните абитуриенти са избрали чужбина заради високите заплати и по-добрия начин на живот.  Статистиката показва, че най-предпочитаните места са  Англия и Германия. Малък процент са оставащите в България. Казват, че остават, защото нямат тази физическа възможност да заминат, а други просто обичат своята родина. Интересен факт е, че дори и в България или извън нея най-предпочитаните професии са право, медицина и аграрно стопанство. Може би защото това са най-добре заплатените работи.
Каквото и да са си избрали младежите сами виждаме, че всеки втори гледа да напусне родината си с нагласата, че вън ще е много по-добър животът. Не е така, просто се залъгваме, защото си мислим, че нашата държава е разрушена. Няма как да бъдем по-добре след като всеки втори се маха от тук. Ако ние не се погрижим, никой няма да го направи заради нас!
Виктория ДИМИТРОВА


 


Сходни връзки

БЪДЕЩЕТО НА МЛАДИТЕ - ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди