изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:46 EEST
В следствие на силната буря в София има починал човек    
НовиниСофия. В следствие на силната буря има пострадал човек, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята Мария Луиза е паднало върху пешеходец, който е починал.


София. Силен вятър, проливен дъжд и градушка с размер на орех бяха причина за множеството подадени сигнали за нанесени материални щети и наводнени дворове. Заради бурята бе спряно и движението на някои коли от градския транспорт. Човек е починал, след като е бил затиснат с паднало дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята „Мария Луиза”.
Към 17.00 часа има получени сигнали за отводняване в кв. „Люлин”, „Филиповци” и „Модерно предградие”, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Има паднали дървета на „Алея Яворов” на бул. „Цариградско шосе”. Поради нарушаване на сигнала и връзката между телефонните оператори не е била възможна комуникацията с отговарящите органи по време на градушката.
В района на Сточна гара е било спряно движението поради силната буря. На територията на града има паднали клони и дървета, завирявания. Най-много сигнали са постъпили от районите „Люлин”, „Нови Искър”, „Модерно предградие”. Получени са сигнали и за паднали дървета върху автомобили. Затворено е движението на кръговото на Телевизионната кула от бул. "Драган Цанков" до бул. „Евлогий и Христо Георгиеви". Спряно е движението на трамваите при надлез „Надежда”. Екипите на почистващите фирми за мобилизирани да отстраняват всички паднали клони, дървета и осигурят нормалното движение в града. Екипи на Столична община работят съвместно със Столичната пожарна.

София.
Служители на ГД“Пожарна безопасност и защита на населението“ работят по отводняване на обекти в столичните квартали „Люлин“, „Модерно предградие“ и „Филиповци“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Сигнали са получени и за паднали дървета на алея „Яворов“. Двама мъже са извадени невредими от кола, върху която е паднало дърво. Инцидентът е станал на ул. „Пиротска“ и бул. „Ст.Стамболов“. Около 70-годишен мъж е починал, след като е ударен от паднало дърво в района на Борисовата градина.
Буря е преминала и над Монтана. Огнеборците работят по отводняване на мазета и къщи.
http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

В следствие на силната буря в София има починал човек | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди