изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:24 EET
Правителството отмени решението за приватизацията на почивна база «Св. Св. Константин и Елена»    
Новини

  Правителството отмени РМС 766/2012 за приватизация на почивна база „Св. Св. Константин и Елена” – Варна. Решението предвиждаше имотът да бъде продаден от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол чрез публичен търг с явно наддаване.



Днешният акт на Министерския съвет е в резултат на отправеното искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Прокуратурата на Република България.
Правителството прие решение за намаляване капитала на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД чрез обезсилване на акции върху част от топлопровода „Чепино” с помпена станция.
Водопреносното съоръжение към лечебното заведение не обслужва филиала на държавното дружество във Велинград. В същото време то е единствената възможност за захранване с минерална вода на шест други обекта в града и трябва да се поддържа в добро техническо състояние. По тази причина правото на собственост върху него ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината, за което местния парламент във Велинград е дал съгласието си.
Помещение за административни нужди получи регионалният офис в Търговище на Комисията за защита от дискриминация. То се намира на първия етаж в административната сграда на ул. „Христо Ботев” в града.
С друго решение на кабинета вещи – публична държавна собственост, намиращи се на територията на летищата в Бургас и Варна, бяха обявени за вещи – частна държавна собственост. Те са предоставени за управление на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за нуждите на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, но вече са негодни за употреба и предстои тяхното премахване. За реализацията на приход за държавния бюджет е предвидено ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” да извърши възмездно разпореждане с вещите, които могат да се използват повторно, като резервни части или като скрап.

 


Сходни връзки

Правителството отмени решението за приватизацията на почивна база «Св. Св. Константин и Елена» | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди