изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:24 EET
СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОГЛАВИ СВЕТОВНАТА РАНГЛИСТА, СТОЙКА ПЕТРОВА Е ТРЕТА    
Спорт Три състезателки на боксов клуб "Русе" са в топ 10 на света при жените в категориите, в които се състезават. Това съобщиха от клуба. Медалистките от европейското първенство в Букурещ Светлана Каменова, Стойка Петрова- и двете от Добрич,  и Севда Асенова са спортистките, които намериха място в призовите десетки. Общо четири са българките, които са в Топ 10 на планетата сред съперничките в женския бокс. Световната боксова асоциация АИБА прави класация на всеки шест месеца в зависимост от участието в състезания.

Точките, които българките спечелиха на европейското първенство, ги изтеглиха напред сред най-добрите в света в класирането към началото на юли. Светлана Каменова е на първо място в категория до 57 кг, следвана от представителките на САЩ и Полша. В категория до 51 кг Стойка Петрова е трета, като преди нея са състезателки от Англия и Китай. Севда Асенова е на шеста позиция в категория до 48 кг. Боксьорки от Филипините, Русия, Румъния, Китай и Казахстан са подредени преди русенката. Състезателката от националния отбор Деница Елисеева е на десето място в категория до 60 кг. От боксов клуб "Русе" коментират, че никога досега в историята на българския бокс не се е стигало до толкова успешно позициониране на наши състезатели в топ десетките на света. От клуба поздравяват за успеха момичетата и техните треньори - наставника на националния женски тим Павел Сяров и помощника му Веселин Тодоров.

 

 


Сходни връзки

СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОГЛАВИ СВЕТОВНАТА РАНГЛИСТА, СТОЙКА ПЕТРОВА Е ТРЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди