изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:12 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР

София. Служители от отдел „Противодействие на престъпността в отраслите на икономиката” към СДВР иззеха 4700 артикула - имитации на световни марки.  В средата на миналата седмица проверка била извършена в складова база на ул. „Рожен” в столицата. В магазин, развиващ търговска дейност с компютърни аксесоари, били открити и иззети 4700 различни артикула - слушалки, батерии, микро SD карти, USB памети. Управителят на фирмата, стопанисваща обекта - 38-годишна китайска гражданка, постоянно пребиваваща в страната - била задържана за срок до 24 часа. След доклад на събраните по случая материали в Софийската районна прокуратура тя е привлечена като обвиняем по чл. 172б от НК. Наложена й е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева.

27-годишен столичанин бил задържан в Осмо районно управление за наркотици. Около 14.35 часа на 5 юли, в района на бул. „Цариградско шосе”, столични полицаи извършили проверка на В.С. В хода й той предал на служителите на реда 12 топчета - 11 от тях с растителна маса и едно с прахообразно вещество. Мъжът, който има регистрация за грабеж, бил задържан за срок до 24 часа. Експертиза на иззетите количества показала, че растителна маса е 7.65 грама коноп, а прахообразното вещество – 0.40 грама амфетамин. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура В.С. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложена му била мярка за неотклонение „подписка”.

Стара Загора. Наркотични растения са иззели служители на полицейския участък в Павел Баня. На 8 юли те извършили претърсване в къща в село Осетеново, използвана от Н.Н. /36 г./ от Казанлък. В двора на къщата служителите на реда открили 22 растения канабис с височина от 100 до 250 сантиметра. По случая е образувано досъдебно производство.

Днес, служители на районното управление в Казанлък реагирали на сигнал за двама души, които нанасят щети по паркирали на ул. „Бачо Киро” в града автомобили. Изпратеният незабавно на място екип задържал извършителите - двама 17-годишни младежи от Казанлък. Установено е, че двамата са нанесли поражения на пет автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

Шумен. На 7 юли в районното управление в Нови пазар постъпил сигнал за приет с фрактури на лицева кост и на ребро в болницата в града 72-годишен жител на Каспичан. Пред изпратените в лечебното заведение служители на реда мъжът обяснил, че безпричинно му бил нанесен побой от мъж, когото не познава лично, но може да назове родителите му. В хода на проведените издирвателни действия служители на полицейския участък в Каспичан установили нападателя – криминално проявеният А.А. /31 г./ от Каспичан. Той бил задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325 от НК. С постановление на прокурор от Районна прокуратура - Нови пазар му е наложена 72-часова мярка за задържане и е приведен в сектор „Арести” при Областна служба „Изпълнения на наказанията” – Шумен. Работата по случая продължава.

Велико Търново. Контрабанден алкохол са установили служители на районното управление в Горна Оряховица в жилище в село Добри дял. Вчера, при съвместна проверка със служители на Агенция „Митници“, от дома на 64-годишната Н.М. са иззети 288 литра безцветна течност с мирис на алкохол, без надлежен документ за произход и за заплатен акциз. По случая е образувана преписка, подготвена за налагане на административно наказание.       

Пловдив. Полицейска операция срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол е проведена вчера на територията на пловдивското Трето районно управление. В хода на акцията служителите засекли на ул. “Победа” М.Р. /40 г./ с 10 кг нарязан тютюн. На бул. “България” с килограм от същата нередовна стока бил хванат и И.Т. /52 г./. Срещу двамата пловдивчани са образувани предварителни проверки по чл. 234, ал.1 от НК.   

Видин. 700 къса цигари без бандерол откриха вчера полицейски служители. 480 къса контрабандни цигари иззели служители на районното управление в Кула от 52-годишен жител на града. По случая е образувана проверка. Други 220 къса били намерени, укрити в тайник, при проверка в района на видинския общински пазар.
 
Ямбол. Ямболските полицаи задържаха трима младежи, извършили множество взломни кражби от различни обекти в областния град. 18-годишен младеж и двамата му непълнолетни съучастници са задържани през нощта срещу 7 юли в момент на извършване на  поредната им кражба от търговски обект в квартал „Георги Бенковски”. В хода на разследването е установено, че в периода от 30 юни до задържането им тримата са извършили взломни кражби от други четири търговски обекта в същия квартал, откъдето взели пари, алкохол, сладкарски и месни продукти, приемник за телевизия,  декодер за цифрова телевизия и три мобилни телефона. На 5 юли пък проникнали в лек автомобил “Рено 19” и отнели авто DVD. Задържаните младежи са криминално проявени и осъждани за кражби. Работата по случаите продължава.

Варна. Десет минути след полунощ днес, на ул. „Панорамна“ в черноморската столица за проверка бил спрян лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Установено е, че 19-годишният варненец Н.Р. е седнал зад волана след употреба на упойващи вещества – тестът отчел положителен резултат за канабис. На шофьора бил издаден талон за медицинско изследване, но той отказва да даде кръвна проба. Н.Р. е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Благоевград. Разобличен е извършителят на кражба на 50 лева, извършена на 7 юли. Парите били взети от каса за дарения в храм „Свети Георги” в Петрич. Срещу криминално проявения В.И. /31 г./ е образувано досъдебно производство.

Вчера, в  районното управление в Сандански е образувано бързо производство срещу 40-годишен гръцки гражданин. Около 19.15 часа, на пътя от Гоце Делчев в посока село Катунци, той бил засечен да управлява автомобила си след употреба на упойващо вещество. Мъжът е задържан за  срок до 24 часа.

Досъдебно производство е образувано вчера в районното управление в Банско срещу Р.Г. /34 г./. В хода на извършена проверка е установено, че той присвоил и продал за скрап оставения му за отговорно пазене лек автомобил „Форд”, чужда собственост.

ПТП. 62-годишна жена загина при тежка катастрофа край Плевен тази сутрин, около 8 часа. По първоначални данни лек автомобил „Опел Корса“ излязъл от второстепенен път на главен път Русе –София, не спрял на знак „Стоп“ и бил ударен от товарен автомобил. В резултат на удара от колата излетяло тялото на пътничката, която починала на място. Автомобилът се завъртял и е ударил и други коли. На място е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините за инцидента продължават. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди