изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:00 EEST
Аржентина излъга Холандия след дузпи и пак е на финал с Германия    
СпортАржентина успя да излъже Холандия с 4:2 след дузпи във втория полуфинал на Мондиал 2014 в Бразилия и се класира за финала срещу Германия на 13 юли (неделя) от 22:00 часа българско време на митичния „Маракана” в Рио де Жанейро. В редовното време и продълженията „гаучосите” завършиха 0:0, а вратарят Серхио Ромеро се превърна в герой за своя тим, след като хвана дузпите на Рон Влаар и Уесли Снайдер.

Така Аржентина и Германия ще спорят за трети път в историята за световната титла след Мондиал 1986 в Мексико, където „гаучосите” триумфираха с великия Диего Армандо Марадона, и през 1990 година в Италия, където пък Бундестимът спечели третия си трофей от най-престижния турнир на планетата.

През първата част играта бе изключително равностойна, като пред двете врати нямаше кои знае колко положения за гол. Най-добрата възможност се разкри пред Лионел Меси, който обаче шутира от фаул право в ръцете на Яспер Силесен.

След почивката съперниците продължиха да играят предпазлива, а на моменти холандците владееха повече топката. При най-доброто положение за Аржентина Игуаин засече топката и я прати от външната страна на мрежата, като се създаде зрителна измамна, че тя е влязла във вратата.

В добавеното време Робен можеше да вкара за Холандия, след като се откъсна опасно в наказателното поле, но в последния момент Масчерано успя да избие топката в корнер.

Продълженията не предложиха някаква коренна промяна в предпазливата игра на двата тима и се стигна до дузпи, като още при първата от тях Рон Влаар пропусна и даде сериозно предимство на аржентинците, които впоследствие реализираха всичките си удари от бялата точка.

Вратарят Серхио Ромеро се превърна в герой за „гаучосите”, след като спаси и дузпата, която Уесли Снайдер изпълни, и така класира на практика тима си за финала срещу Германия.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Холандия (3-5-2): Луис ван Гаал продължи да залага на схема с наситена халфова линия и в атака Ван Перси, подпомаган активано от Робен. В средата на терена действаха Найджъл Де Йонг, Вайналдум, Блинд, Каут и Снайдер, който пропусна една от дузпите. В отбрана действаха Де Врай, Влаар, пропуснал другата дузпа, и Мартинс Инди. На вратата бе Яспер Силесен, който този път не бе сменен от Тим Крул за дузпите и явно това се оказа грешен ход на селекционера. Силесен не успя да спаси нито една дузпа на аржентинците.

Аржентина (4-2-3-1): Алехандро Сабея промени офанзивната си схема и остави сам на върха на атаката Игуаин, а Лавеци и Меси бяха дръпнати зад него заедно с Перес. Като дефанзивни халфовет действаха Билия и Масчерано. В отбрана пък отново действаха Сабалета отдясно, Демикелис и Гарай в центъра и Рохо в ляво. На вратата бе Серхио Ромеро, който се превърна в герой за тима си, спасявайки две от дузпите на холандците.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Вратарят Серхио Ромеро спаси още първата дузпа на Холандия, изпълнена от Рон Влаар. Това сякаш повлия на психиката на „лалетата” и те пропуснаха още една от дузпите си чрез Уесли Снайдер.

СЪДИЯТА
Турчинът Джунейт Чакър се справи добре с ръководенето на срещата и показа три жълти картона.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ - ТУК !!!
ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА -
ТУК !!!

ХОЛАНДИЯ – АРЖЕНТИНА
2:4 след дузпи
(0:0 в редовното време и продълженията)

При дузпите
0:0 Рон Влаар пропуска за Холандия
0:1 Лионел Меси вкарва
1:1 Ариен Робен бележи
1:2 Есекил Гарай вкарва
1:2 Уесли Снайдер пропуска
1:3 Серхио Агуеро вкарва
2:3 Дирк Каут бележи
2:4 Макси Родригес вкарва

СЪСТАВИТЕ
ХОЛАНДИЯ
1. Яспер Силесен
4. Бруно Мартинс Инди
(46 - 7.Дарил Янмаат)
2. Рон Влаар
3. Стефан Де Врай
5. Дейли Блинд
20. Джорджиньо Вайдалдум
6. Найджъл де Йонг
(62 - 16.Жорди Класи)
15. Дирк Каут
10. Уесли Снайдер
9. Робин Ван Перси
(96 - 19.Клаас Ян Хунтелаар)
11. Ариен Робен
АРЖЕНТИНА
1.Серхио Ромеро
4.Пабло Сабалета
2.Есекил Гарай
15.Мартин Демикелис
16.Маркос Рохо
8.Енцо Перес
(82 - 18.Родриго Паласио)
14.Хавиер Масчерано
6.Лукас Билия
10.Лионел Меси
22.Есекил Лавеци
(100 - 11.Макси Родригес)
9.Гонсало Игуаин
(82 - 20.Серхио Агуеро)
 Жълт картон: Бруно Мартинс Инди, Клаас Ян Хунтелаар  Жълт картон: Мартин Демикелис
2_063.jpg
Град:
Сао Пауло
Стадион
„Арена Коринтианс“
Капацитет:
62 601 места
2_18.jpgСъдия:
Джунейт Чакър (Турция)
Асистенти:
Бахатин Дуран
и Тарик Онгюн (Турция)
Четвърти съдия:
Йонас Ериксон (Швеция)


http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Аржентина излъга Холандия след дузпи и пак е на финал с Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди