изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:01 EEST
ТЕРВЕЛ РАБОТИ ПО ЧЕТИРИ ПРОЕКТА    
Новини

Община Тервел е бенефициент по четири проекта по инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, съобщиха от кметството. След успешно проведени обществени поръчки (всички открити процедури) и сключени договори със строителни фирми  започна изпълнението на три от четирите проекта.



Единият от проектите включва изграждане на медицински и стоматологичен кабинет в новоустроени центрове за социални услуги в селата Коларци и Нова Камена. В Коларци приключиха строителните работи. В Нова Камена ще бъдат изпълнени след три месеца, когато ще започне строителството на центъра за социални услуги, в който се намират кабинетите. Фирмата изпълнител е "ИСА" в Добрич.

Вторият проект е за основен ремонт на улици 10-та и 13-та в село Зърнево. Основните работи по асфалтирането вече са изпълнени. Дейностите допълват и надграждат друг общински проект - започналия през миналата година проект "Рехабилитация на 13 улици в община Тервел". Чрез него беше асфалтирана улица 15-та в Зърнево, която представлява подход към детската градина и обувния цех. Улици 13-та и 10-та са в същия район на селото и допълнително улесняват достъпа до работещата фирма и детската градина за повече жители на селото.

Третият проект касае основен ремонт на улици 9-та и 2-ра в село Жегларци. Той също допълва дейностите по вече изпълнения през миналата година проект, чрез който бе цялостно преасфалтирана улицата, свързваща селото с работещата в него мандра и с двора на земеделсктата кооперация. Двете улици, които сега се ремонтират, са успоредна и перпендикулярна на улицата към мандрата и улесняват достъпа до стопанските дворове на няколкото работещи фирми в селото. Изпълнителят на тези два еднотипни проекта е "Пътно строителство”, Добрич.

          Четвъртият проект предвижда да се асфалтират 10 улици в Тервел - тези, които сега са разкопани, защото под тях се полага нова канализация. Избраният изпълнител е варненската фирма "Пътища и мостове" ЕООД. Решението за избор се обжалва от друга варненска фирма - "Инжстройинженеринг" ЕООД. Договорът ще бъде сключен след като приключи обжалването. НДТ

 

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ РАБОТИ ПО ЧЕТИРИ ПРОЕКТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди