изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:45 EEST
КЛУБ „АТЛЕТИК“ - НА БАЛКАНИАДА В ГЪРЦИЯ    
Спорт

От 4 до 7 юли  състезатели от клуб „Атлетик“, Тервел, осъществиха пътуване до Серес, Гърция. Целта - участие в Балканското първенство по лека атлетика.



Младата надежда на България националният състезател по лека атлетика Нягол Тодоров Няголов и възпитаник на Начо Петров - треньор на тервелския клуб „Атлетик“, взе участие в дисциплината 800 м гладко бягане. Стартът на лекоатлета се състоя на 6 юли на пистата на Градския стадион в Серес. Самият град  е разположен на 45 км от контролно-пропускателния пункт Кулата.

 В първа серия момчето от Тервел стартира с участници от 7 балкански страни, където зае трето място. От 15 състезатели в тази дисциплина в крайното класиране на Балканиадата тервелчанинът е на 10 място. Трябва да се отбележи, че от участниците, родени в същата година като Нягол, той е с второ постижение. Освен това, неговият резултат в бягането е по-добър от този на победителя на Държавното първенство за юноши старша възраст. Това дава големи надежди на неговия треньор и на любителите на леката атлетика, че на Нягол тепърва му предстоят още по-впечатляващи постижения в големия спорт. Припомняме, че Нягол беше избран за състезател от българския национален отбор през май тази година и на 20 и 21 юни участва в първенството за Европейската купа, което се проведе в Рига, Латвия. Нягол се класира на 8 място при мъжете.

През цялото време на провеждане на Балканиадата тервелчанинът  пътува с другите състезатели от националния отбор, но на стадиона в Серес проведе своята тренировка, както винаги, под вещото ръководство на своя наставник и треньор на клуб „Атлетик“ Начо Петров.

Да подкрепят Нягол и да присъстват на голямото спортно събитие бяха дошли и съотборниците му Златин, Момчил и Рафаел. Заедно с треньора си те наблюдаваха стартовете от Балканиадата, а също така посетиха забележителности в близост до Серес и отсам границата - в Петрич и Мелник. Незабравими спомени за състезателите ще оставят както срещите с най-добрите балкански спортисти по лека атлетика, така и местата, които преоткриха за себе си – храмът в Рупите, къщата на баба Ванга, Роженският манастир, автентичната красота и уют на Мелник и др. Пътуването на треньора и младите атлети Златин, Момчил и Рафаел и престоя им в Серес бяха финансирани от община Тервел. НДТ

 


Сходни връзки

КЛУБ „АТЛЕТИК“ - НА БАЛКАНИАДА В ГЪРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди