изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:29 EEST
ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА? Украйна струпва бойна техника на границата с Крим    
По светаПредислокацията е само дни след като новият военен министър Гелетей се закани да поведе парад на победата в Севастопол. "Не препоръчвам на никого дори да си помисля за нападение срещу Крим, в това число и връщането на полуострова на Украйна", предупреди вчера руският външен министър Сергей Лавров след срещата с италианския външен министър Федерика Могерини.  съобщава РИА Новости.

Украйна придвижва тежка военна техника към границата с Крим. Колоните са засечени край с. Стрелковое в Генически район на Херсонска област, съобщава LifeNews, като се позовава на осведомен източник от местната администрация. Около граница с Крим се забелязва концентрация на БТР-и, занитноракетни комплекси (ЗРК) "Оса" и системи за реактивен залпов огън  "Град".

"Докладваха ми, че тази техника на украинската армия се предислоцира към местните военни блокпостове", казва източникът от районната администрация LifeNews.

Засега няма официална информация дали това са първоначални стъпки по реализирането на евентуална силова операция по връщането на Крим, за каквато намекна миналата седмица при встъпването с в длъжност новият министър на отбраната на Украйна генерал-полковник Валерий Гелетей.

Той се прочу почти веднага след полагане на клетва, когато медиите разпространиха снимката, на която се вижда как той симулира подписване на заповед за стъпване в длъжност на министър.

Веднага след така нареченото „встъпване в длъжност", от трибуната във Върховната рада Гелетей заяви, че ще върне Крим на Украйна и се закани да поведе парад на Победата в Севастопол, предаде RT.

"Не препоръчвам на никого дори да си помисля за нападение срещу Крим, в това число и връщането на полуострова на Украйна", предупреди вчера руският външен министър Сергей Лавров след срещата с италианския външен министър Федерика Могерини.  съобщава РИА Новости. „Не бих посъветвал никого да прави това. Имаме доктрина за национална сигурност, която ясно описва действията, които могат да се предприемат в подобен случай”, заяви Лавров, цитиран от РИА Новости.

На 16 март бе проведен референдум в Крим за статута на автономията, а 96% от участниците в допитването тогава гласуваха за влизането на региона в състава на Руската федерация.

Президентът на Русия Владимир Путин на 21 март подписа нужните документи, които узакониха Крим като част от федерацията.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА? Украйна струпва бойна техника на границата с Крим | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди