изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:26 EEST
Берлин изгони резидента на ЦРУ    
По светаГермания предприе извънредно необичайната мярка спрямо свой съюзник от НАТО - изгони резидента на ЦРУ от Берлин. Това се дължи на разкритията през последната седмица, че двама германци - от немското разузнаване БНД и от министерството на отбраната, са шпионирали за Вашингтон.

“Изгонването на US резидента е резултат от липсата на сътрудничество от страна на САЩ за изясняване на шпионската дейност”, обясни председателят на спецкомисията в Бундестага за контрол над тайните служби Клеменс Бинингер. Правителственият говорител Щефен Зайберт го допълни: “В интерес на сигурността на германските граждани и на войниците ни зад граница е близкото сътрудничество с партньорите ни на Запад, и конкретно със САЩ, но за това се изискват взаимно доверие и откритост.”

По-рано канцлерката Ангела Меркел като че предизвести намерението си да “зашлеви” прегрешилия съюзник. “Мисля, че в днешните често объркващи времена много зависи от доверието между партньорите... Колкото повече доверие има, толкова повече ще сме в безопасност”, заяви тя. Но финансовият министър Волфганг Шойбле се изказа доста грубо: “Трансатлантическото сътрудничество наистина проваля терористични заговори, но това не значи, че американците могат да вербуват третокласни хора в Германия. Това е толкова глупаво, че ми се реве.”

Говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Кейтлин Хейдън отказа да коментира експулсирането. Но посочи: “Ще поддържаме връзка с германското правителство чрез съответните канали.” /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Берлин изгони резидента на ЦРУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди