изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:13 EEST
Потоп в Ловеч, обявиха бедствено положение    
ПолитикаСилният дъжд в Ловеч буквално се превърна в потоп и заля града за няколко минути. Заради наводненията е обявено бедствено положение, научи БЛИЦ от общинския щаб за защита на населението от кризи. В момента негови представители обикалят града, за да изчислят нанесените щети.

„Има над 30 подадени сигнала и продължават да постъпват. Всички те са за паднали дървета, както и наводнени обществени и частни сгради. Към момента няма данни за пострадали хора и нанесени тежки материални щети. Има много наводнени обществени сгради”, съобщиха от пресцентъра на полицията в Ловеч.

„Дъждът траеше около половин час. Започна нормално, просто като силен дъжд, но в един момент се превърна в буря. Дърветата се огъваха, заваля и градушка, добре, че не беше силна като в София. Изля се много вода, наводнено е кръгово централно за града кръстовище”, разказа очевидец пред БЛИЦ.

"От 19:00 часа сме обявили бедствено положение, страхотна буря и дъжд валяха, улиците на града, особено тези в равната част, бяха наводнени с около метър и половина вода", съобщава Минчо Казанджиев, кмет на Ловеч. "Целият кризисен щаб, заедно с областния управител в момента са при мен и работят, всички институции са организирани. Положението е овладяно, има изпочупени дървета – стари чинари, които са едни от емблемите на нашия град, започваме да почистваме. Има залети социални и държавни заведения, и наводнени къщи в по-ниската част на града, няма опасност за гражданите. Задачата ни в момента е да обезопасим местата с изпочупени дървета. Досега по подадена информация има една затисната кола. Всички водни басейни в района са под контрол. Няма да бързаме да отменяме бедственото положение в района", допълни още кметът на Ловеч./  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Потоп в Ловеч, обявиха бедствено положение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди