изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:38 EET
СЛУХОВЕ ЗА ПРОДАЖБА НА ПОМОЩИ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО    
Новини

Предоставяме ги срещу подпис, подпомогнатият решава какво да ги прави, коментира директорът на БЧК. Той призна, че често са жертва  на агресия, макар и само словесна



Слухове, че помощи, които са били предоставяни на пострадали от наводнението, се продават в някои части на града, където наводнение не е имало, като квартал „Балик“, се разпространяват през последните дни.

Потърсихме за коментар директорът на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов. Той обясни, че също е чул подобна информация, но самият той не знае как може да се провери нейната достоверност. Самият той не се е натъквал на подобна търговия. Уточни, че помощите се предоставят срещу подпис на подпомаганите лица. След това те вече решават какво да правят с тях.

Д-р Еринозов припомни случай отпреди 15 години, когато дарение от нови детски дрехи от САЩ, е било раздадено в ромски квартал на Добрич. Дни по-късно дрешките били открити в магазин в квартала. Били са информирани съответните правораздавателни органи, но не е имало последствия.

Директорът на БЧК потвърди и за случаи на агресия спрямо служители и доброволци на организацията в Добрич. Те са били основно в офиса на организацията от граждани, които са се редили на опашка, за да получат помощи и е трябвало да представят някакъв документ или номерче от общината. През ден – два е имало  конфликти, но агресията е била вербална. До физическа саморазправа не се е стигало.

Д-р Еринозов сподели, че него също са го нападали словесно, като вербалната атака от представителките на нежния пол била много по-сериозна от тази на мъжете.

„Ние обясняваме, че БЧК е неправителствена доброволна организация и сме там, за да помогнем, но не винаги хората го разбират и приемат. Техните очаквания са по-големи от нашите възможности, обясни той. И допълни, че БЧК има четирима служители в областта. В пунктовете, където са се раздавали помощите, е имало полицаи, които са се грижели за спазването на реда и да не се стига до саморазправа.  НДТ

 


Сходни връзки

СЛУХОВЕ ЗА ПРОДАЖБА НА ПОМОЩИ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди