изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:29 EET
Зодиите са плодородни или ялови    
Хороскоп Планетите имат огромно въздействие върху растенията, а те - върху хората.

Астролозите са разкрили една изключително важна тайна за всеки овощар и градинар - тайната на плодородните и безплодните зодиакални знаци.

Към плодородните знаци се отнасят Телец, Рак, Везни, Скорпион и Риби, а към безплодните - Водолей, Лъв и Дева. Козирог, Овен, Стрелец и Близнаци се наричат полуплодородни. Трябва да знаете освен това, че времето на преминаването на Луната през даден знак е средно две до две и половина денонощия. Вие самите няма защо да правите изчисления - това е по силата само на професионалните астролози, но можете да разучите Лунния календар на градинаря.

В дните, когато Луната се намира в някой от плодородните знаци, се подобряват растежът и храненето на растенията, а в дните, когато тя е в безплодните знаци, жизнените процеси в тях са “свити”. Забелязано е например, че е добре да се подстригвате и да си режете ноктите, както и да кастрите дърветата и храстите, когато Луната се намира в плодороден знак. Тогава те растат значително по-бързо, иначе развитието им се забавя. Опитните градинари няма да подкастрят растения, когато Луната е във Водолей, Лъв или Дева и ще дочакат периода, когато тя ще се намира в Телец, Рак или Везни.

Може да се говори и за качествената специфика на “плодородността” на различните зодиакални знаци. Например когато Луната се намира в Овен, се препоръчва да се сади и сее онова, което расте бързо и веднага се използва - салати, копър, магданоз. Този знак е благоприятен и за събирането на плодовете и житните растения. Когато Луната е в Близнаци, Дева и Везни, най-добре е да се сеят и садят декоративни растения, които не дават плодове. Когато е в Козирог, садете дървета, храсти със силна коренова система, растения с твърда обвивка на луковиците, коренища или семена, устойчиви на студ, например зимните сортове пшеница и ръж. Луната в Телец влияе благоприятно на картофите, кореноплодните и лука. Изобщо садете през този период всичко, което се развива под земята и дълго време се храни от нея. Посаденото в периода на Луна в Рак ще израсне сочно и месесто. Особено добри са краставичките, тиквичките, тиквите, дините. Посаденото в периода на Луна в Риби расте добре, но се храни дълго. Лъв е благоприятен за събиране на плодовете, но не и за садене. Внимание! Когато Луната е във Водолей, не бива да садите, нито да пресаждате нищо. За растенията Водолей е като мъртва вода. Не бива дори да пресаждате и разреждате грудки, защото наранените или изскубнатите от тях ще останат ялови.

Юни е времето за садене на много от магическите растения, защитаващи човека и дома, а юли и август - за тяхното узряване. Във всяка градина задължително се отглежда един от най-популярните зеленчуци –

Към “лунните” растения спада и
тиквата
Векове наред тя се използва за защита на дома от лоши магии. За целта малка изсушена тиква се окачва над входната врата, а на шкафа в кухнята, в килера или в коридора се поставя голяма. Тиквата е прекрасно средство за защита на дома от незримите сили и прави помещението недосегаемо за злото.

Доматът
е растение на Венера. Той не само защитава човека от злото, но и способства за процъфтяването на любовта. Доматите са по-нежни от краставичките и изискват особено внимание и любовно отношение. Ако се сложи на перваза на прозореца на спалнята и ако се сменя на всеки три дни, той катализира укрепването на любовта между партньорите. Поставен в кухнята, той носи изобилие в дома. Ако се намира в коридора, доматът, подобно на тиквата, пази дома от урочасване. В самата зеленчукова градина засадените по протежение на оградата домати предпазват земята от всякакви нечисти сили.

Друго магическо градинско растение е
фасулът
От древни времена бобените шушулки се използват като талисман от вещиците и магьосниците. Те били и едни от първите играчки, слагани в люлката на бебето, за да си играе с тях и за да го пазят от лоши очи. Фасулът се използвал и за любовни магии. Ако съпрузите се карали, в продължение на няколко дни жената носела на врата си нанизани на връвчица три зърна бял боб.

Слънчогледът
пази градината от нечистите сили. Цял ден той се обръща по посока на небесното светило и попива неговата енергия. Тя позволява на слънчогледа ефективно да защитава земята, върху която расте.

Има още два защитника на градината и хората, за които не бива да забравяме -
чесъна и лука

Чесънът е единственото действено средство срещу вампирите. Яжте го по-често и го носете със себе си и никога няма да изпитате чувство на слабост или опустошеност, след като сте общували с някои хора (енергийни вампири).

Лукът от дълбока древност се смята за едно от най-мощните природни средства за защита от злото. Сложете изчистени, разрязани на половинки луковици във всички помещения в дома си и ще се избавите от нощни кошмари, уроки и зли очи - цялата тази енергийна мръсотия ще се поема от лука. Правете подобни сеанси поне веднъж в седмицата и всичко с вас ще е наред. Само не забравяйте сутрин да изхвърляте луковиците. Сложете ги в найлоново пликче с помощта на нож или вилица, без да ги пипате с ръце, и ги изхвърлете с боклука или ги закопайте далеч от дома си.
 

http://www.blitz.bg

ВАШИТЕ ХОРОСКОПИ

 


Сходни връзки

Зодиите са плодородни или ялови | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди