изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:24 EET
ДОМЪТ ЗА СТАРИ ХОРА В ПОЛК. САВОВО ПРАЗНУВА ТРЕТИ РОЖДЕН ДЕН    
Общество

Изминаха три години от Петровден на 2011 година, когато с празничен водосвет и тържествена програма бе открит новопостроеният дом за стари хора в тервелското село Полк. Савово. 2011 година бе изключително благодатна за хората в общината. Дни преди домът за стари хора да отвори врати, на Гергьовден през същата година бе осветен и храм "Св. Георги Победоносец" в Тервел.



През трите години работа домът даде подслон, човешка грижа, възможности за общуване и много забавления за десетки възрастни хора от община Тервел и региона на Добруджа и Шумен. Дванадесет души от общината получиха възможност за постоянна работа.


В края на миналия месец с благодарствени слова, песни и танци се отпразнува третата година от живота на дома за стари хора “Радост“ село Полк. Савово. Бяха поканени много гости, дарители и приятели. Директорът на дома Андриана Йорданова благодари на кметския екип на Тервел за създадените прекрасни битови условия, позволяващи добър и спокоен живот на възрастните хора, за подкрепата във всеки един момент, за предоставения нов 16-местен микробус, с който ежемесечно се организират пътувания в общината и извън нея. Благодарности получи и екипът на дома за неуморния и всеотдаен труд, полаган за грижите към възрастните хора.
Благодарности се оправиха към дирекция "Социално подпомагане"-Тервел, народно читалище „Димитър Дончев– Доктора”, ТПГ „Добруджанска огърлица“, ДФТА „Калинка Вълчева“, Вокална студия, Тервел, ЦДГ „Детелина”, ЦДГ „Здравец”, ЦДГ „Първи юни”, ОДК “Малкия Принц“ - всички участници в живота на възрастните хора и приятели на дома. Специални благодарности бяха изказани на дарителите.
На тържеството присъстваха и приятели от Адвентистка църква в Добрич, дом за стари хора „Щастлива старост“, Алфатар, и Дом за стари хора, Силистра. В празничната програма се включиха домуващите в дом „Радост“, танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“, малките певици от Вокална студия, Тервел, изпълнителите от „Добруджанска огърлица“, както и гостите от домовете в Алфатар и Силистра. НДТ

 


Сходни връзки

ДОМЪТ ЗА СТАРИ ХОРА В ПОЛК. САВОВО ПРАЗНУВА ТРЕТИ РОЖДЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди