изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:39 EEST
ТЕРВЕЛ – С НОВИ ПЕТ ОДОБРЕНИ ПРОЕКТА ПО ПРСР    
Новини

Одобрени са последните пет проекта на община Тервел по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от кметството. Те са малки по стойност в сравнение с останалите инфраструктурни проекти, но дейностите, които предвиждат, са от полза на хора от различни населени места. Общата им стойност 393 000 лв. с ДДС.



Единият от петте малки проекта цели да превърне свободните помещения в сградата на кметството в село Поп Груево в център за социални услуги. Чрез преустройство на сградата и изграждане на отделни входове се обособяват разливна за топла храна и трапезария, помещение за дневен център, както и лекарски кабинет с манипулационна, чакалня и санитарен възел за нуждите на лекарската практика в селото. Освен строителство, проектът включва и доставка на хладилник и плотове за разливната, както и на компютри, маси, бюра и столове за дневния център. Общината съфинансира проекта в частта му за медицинския кабинет.

Вторият одобрен проект предвижда изграждане на център за социални услуги в село Нова Камена. Целта е да се осигури ежедневно топла храна за възрастните хора в селата Нова Камена, Кладенци, Градница и Главанци и Каблеково, както и да се предоставят нови кабинети за местния личен лекар и стоматолог. Оформя се и помещение за дневен център. Строителните работи се извършват в сградата на бившата здравна служба на село Нова Камена. Проектът е одобрен след като приключи строителството на друг подобен общински проект - този за изграждане на центъра за социални услуги в село Коларци. Сега целта на общинското ръководство ще бъде да организира доставката на втората част от кухненското обзавеждане за Коларци и да организира работата в него. Задачата за Коларци трябва да приключи до края на 2014 г., така както е предвидено в стратегията за социални услуги на общината. През 2015 г. ще отворят врати и центровете в Поп Груево и Нова Камена.

Третият проект включва доставка на два автомобила за разнос на храна - нещо крайно необходимо с оглед на предстоящото разширяване на тази социална дейност.

Четвъртият проект цели да реши един отлаган много години проблем - похабеното текстилно оформление на сцената на тервелското читалище. След като залата и фоайето бяха ремонтирани през 2013 г., още по-ясно се очерта необходимостта от нови сценични завеси. Стойността на този малък, но не маловажен проект, е 8300 лв. без ДДС.

Последният проект е насочен към най-малките жители на общината. В зелени площи в селата Каблешково, Орляк, Коларци и в парк "Триъгълника" в Тервел ще се поставят съоръжени за игра на деца, а в изброените села също и пейки и кошчета. През тази година такива съоръжения бяха поставени в градския парк на Тервел, а също и в село Жегларци.

С изброените 5 проекта приключва работата на община Тервел по подготовка, кандидатстване и договаряне на проекти за период 2007-2013 година. Сега предстои начинанията да се изведат до успешен край, като паралелно с това се подготвят проекти за следващия планов период. НДТ

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ – С НОВИ ПЕТ ОДОБРЕНИ ПРОЕКТА ПО ПРСР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди