изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:18 EET
ДВА МАЩАБНИ РЕМОНТА ЗАПОЧНАХА В ГЕН. ТОШЕВО    
Новини

В четвъртък зам.-кметът на община Генерал Тошево Георги Георгиев официално даде старт на строителните дейности в ОДЗ „Радост” в града. Заедно с представители на общинска администрация той посети детското заведение, което бе одобрено за ремонт по проект „Красива България” на обща стойност 202 474 лв.



Предложението, с което общината кандидатства в началото на годината и получи финансиране, бе: „Обновяване фасади, санитарни възли и кухненски блок на ОДЗ „Радост”. В рамките на проекта изцяло ще бъде реновиран кухненският блок, в това число ще бъдат извършени подмяна на покривна конструкция, газификация, нови ел. и В и К инсталации, боядисване, смяна на кухненско оборудване. Паралелно с това  ще бъде направена нова ограда на заведението, ще бъдат положени нови подови настилки, а също така ще бъдат ремонтирани и санитарните възли. В изпълнение на договора за реализация на мащабния ремонт фирмата-изпълнител е наела 12 безработни, регистрирани в Бюро по труда.

 

 

Веднага след откриването на дейностите в детската градина зам.-кметът и директорката на СОУ „Никола Й. Вапцаров” направиха първи копки на другия голям строителен обект, който получи финансиране по публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие”. По нея за над половин милион лева поетапно ще бъдат обновени площадът и зоната за спорт на средното училище. Ще бъде положена нова настилка на 2 800 кв. м, ще бъдат поставени ново осветление и пейки. Спортните площадки ще бъдат модернизирани с нова каучукова настилка. По предложение на младежите в града ще се изгради и фитнес зала на открито.

Това са два от осемте мащабни строителни обекта, които ще започнат през този строителен сезон. НДТ

 


Сходни връзки

ДВА МАЩАБНИ РЕМОНТА ЗАПОЧНАХА В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди